Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16]

1 Corinteni
Capitolul 8

8:1 In ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim ca toti avem cunostinta. Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste.

8:2 Daca crede cineva ca stie ceva, inca n-a cunoscut cum trebuie sa cunoasca.

8:3 Dar daca iubeste cineva pe Dumnezeu, este cunoscut de Dumnezeu.

8:4 Deci, cat despre mancarea lucrurilor jertfite idolilor, stim ca in lume un idol este totuna cu nimic si ca nu este decat un singur Dumnezeu.

8:5 Caci chiar daca ar fi asa numiti dumnezei fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi dumnezei si multi domni),

8:6 totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi.

8:7 Dar nu toti au cunostinta aceasta. Ci unii, fiind obisnuiti pana acum cu idolul, mananca un lucru ca fiind jertfit unui idol; si cugetul lor, care este slab, este intinat.

8:8 Dar nu carnea ne face pe noi placuti lui Dumnezeu: nu castigam nimic daca mancam din ea si nu pierdem nimic daca nu mancam.

8:9 Luati seama insa ca nu cumva aceasta slobozenie a voastra sa ajunga o piatra de poticnire pentru cei slabi.

8:10 Caci daca te vede cineva pe tine, care ai cunostinta, ca sezi la masa intr-un templu de idoli, cugetul lui, care este slab, nu-l va impinge pe el sa manance din lucrurile jertfite idolilor?

8:11 Si astfel, el, care este slab, va pieri din pricina acestei cunostinte a ta: el, fratele pentru care a murit Hristos!

8:12 Daca pacatuiti astfel impotriva fratilor si le raniti cugetul lor slab, pacatuiti impotriva lui Hristos.

8:13 De aceea, daca o mancare face pe fratele meu sa pacatuiasca, nu voi manca niciodata carne, ca sa nu fac pe fratele meu sa pacatuiasca.