Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29]

1 Cronici
Capitolul 17

17:1 Pe cand locuia David in casa lui, a zis prorocului Natan: Iata, eu locuiesc intr-o casa de cedru, si chivotul legamantului Domnului este intr-un Cort.

17:2 Natan a raspuns lui David: Fa tot ce-ti spune inima, caci Dumnezeu este cu tine.

17:3 In noaptea urmatoare, cuvantul Domnului a vorbit lui Natan:

17:4 Du-te si spune robului Meu David: Asa vorbeste Domnul: Nu tu Imi vei zidi o Casa de locuit.

17:5 Caci Eu n-am locuit intr-o Casa din ziua cand am scos pe Israel din Egipt pana in ziua de azi; ci am mers din Cort in Cort si din Locas in Locas.

17:6 Pretutindeni pe unde am mers cu tot Israelul, am spus Eu o vorba vreunuia din judecatorii lui Israel, carora le poruncisem sa pasca pe poporul Meu, am zis Eu: Pentru ce nu-Mi ziditi o Casa de cedru?

17:7 Acum sa spui robului Meu David: Asa vorbeste Domnul ostirilor: Te-am luat de la pasune, dinapoia oilor, ca sa fii capetenia poporului Meu, Israel;

17:8 am fost cu tine pretutindeni pe unde ai mers, am nimicit pe toti vrajmasii tai dinaintea ta si ti-am facut nume ca numele celor mari de pe pamant:

17:9 am dat o locuinta poporului Meu Israel, si l-am sadit ca sa fie statornic acolo si sa nu mai fie tulburat, pentru ca cei rai sa nu-l mai nimiceasca asa cum il nimiceau mai inainte

17:10 si pe vremea cand pusesem judecatori peste poporul Meu, Israel. Am smerit pe toti vrajmasii tai. Si iti vestesc ca Domnul iti va zidi o Casa.

17:11 Cand ti se vor implini zilele si cand te vei duce la parintii tai, voi ridica samanta ta dupa tine si anume pe unul din fiii tai si-i voi intari domnia.

17:12 El Imi va zidi o casa, si-i voi intari pe vecie scaunul lui de domnie.

17:13 Eu ii voi fi Tata, si el Imi va fi fiu; si nu voi indeparta bunatatea Mea de la el, cum am indepartat-o de la cel dinaintea ta.

17:14 Il voi aseza pentru totdeauna in Casa Mea, si in Imparatia Mea scaunul lui de domnie va fi intarit pe vecie.

17:15 Natan a spus lui David toate aceste cuvinte si toata vedenia aceasta.

17:16 Si imparatul David s-a dus si s-a infatisat inaintea Domnului si a zis: Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, si ce este casa mea, de m-ai facut sa ajung unde sunt?

17:17 Si atat este putin lucru inaintea Ta, Dumnezeule! Tu vorbesti si de casa robului Tau pentru vremurile viitoare. Si binevoiesti sa-Ti indrepti privirile asupra mea in felul oamenilor, Tu care esti inaltat, Doamne Dumnezeule!

17:18 Ce ar putea sa-Ti mai spuna David fata de slava data robului Tau? Tu cunosti pe robul Tau.

17:19 Doamne, din pricina robului Tau si dupa inima Ta, ai facut aceste lucruri mari si i le-ai descoperit.

17:20 Doamne! Nimeni nu este ca Tine si nu este alt Dumnezeu afara de Tine, dupa tot ce am auzit cu urechile noastre.

17:21 Este oare pe pamant un sigur popor care sa fie ca poporul Tau Israel, pe care Dumnezeu a venit sa-l rascumpere ca sa faca din el poporul Lui, ca sa-Ti faci un nume si sa savarsesti minuni si semne mari, izgonind neamuri dinaintea poporului Tau pe care l-ai rascumparat din Egipt?

17:22 Tu ai pus pe poporul Tau, Israel, ca sa fie poporul Tau pe vecie; si Tu, Doamne, Te-ai facut Dumnezeul lui.

17:23 Acum, Doamne, cuvantul pe care l-ai rostit asupra robului Tau si asupra casei lui sa ramana in veac, si fa dupa cuvantul Tau!

17:24 Sa ramana, pentru ca Numele Tau sa fie slavit pe vecie si sa se spuna: Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, este un Dumnezeu pentru Israel! Si casa robului Tau David sa fie intarita inaintea Ta!

17:25 Caci Tu insuti, Dumnezeule, ai descoperit robului Tau ca ii vei zidi o casa. De aceea a indraznit robul Tau sa se roage inaintea Ta.

17:26 Acum, Doamne, Tu esti adevaratul Dumnezeu si Tu ai vestit harul acesta robului Tau.

17:27 Binecuvanta, dar, casa robului Tau, ca sa ramana pe vecie inaintea Ta! Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pentru vesnicie!