Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29]

1 Cronici
Capitolul 19

19:1 Dupa aceea, Nahas, imparatul fiilor lui Amon, a murit, si in locul lui a domnit fiul sau.

19:2 David a zis: Voi arata bunavointa lui Hanun, fiul lui Nahas, caci tatal lui a aratat bunavointa fata de mine. Si David a trimis soli sa-l mangaie pentru moartea tatalui sau. Cand au ajuns slujitorii lui David in tara fiilor lui Amon, la Hanun, ca sa-l mangaie,

19:3 capeteniile fiilor lui Amon au zis lui Hanun: Crezi ca David iti trimite oameni sa te mangaie, ca sa cinsteasca pe tatal tau? - Oare n-au venit slujitorii lui la tine ca sa cunoasca cetatea si s-o nimiceasca, si ca sa iscodeasca tara?

19:4 Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, a pus sa-i rada si sa le taie hainele pe la mijloc pana la brau. Apoi le-a dat drumul.

19:5 David, caruia au venit si i-au dat de stire despre cele intamplate cu oamenii acestia, a trimis niste oameni inaintea lor, caci li se facuse mare rusine; si imparatul a trimis sa le spuna: Ramaneti la Ierihon pana va va creste barba, si apoi sa va intoarceti.

19:6 Fiii lui Amon au vazut ca se facusera urati lui David, si Hanun si fiii lui Amon au trimis o mie de talanti de argint sa tocmeasca in slujba lor care si calareti de la sirienii din Mesopotamia si de la sirienii din Maaca si din Toba.

19:7 Au tocmit treizeci si doua de mii de care si pe imparatul din Maaca impreuna cu poporul lui, care au venit si au tabarat inaintea Medebei. Fiii lui Amon s-au strans din cetatile lor si au mers la lupta.

19:8 La auzul acestei vesti, David a trimis impotriva lor pe Ioab si toata ostirea de oameni viteji.

19:9 Fiii lui Amon au iesit si s-au insirat in linie de bataie la intrarea cetatii; imparatii care venisera au tabarat deosebit pe camp.

19:10 Ioab a vazut ca avea de luptat si inainte si inapoi. A ales atunci din toti voinicii de frunte ai lui Israel o ceata pe care a asezat-o impotriva sirienilor;

19:11 si a pus sub porunca fratelui sau Abisai cealalta parte a poporului, ca sa tina piept fiilor lui Amon.

19:12 El a zis: Daca sirienii vor fi mai tari decat mine, sa-mi vii tu in ajutor; si daca fiii lui Amon vor fi mai tari decat tine, iti voi veni eu in ajutor.

19:13 Fii tare si sa ne imbarbatam pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru, si Domnul sa faca ce va crede!

19:14 Ioab, cu poporul lui, a inaintat la lupta impotriva sirienilor, si ei au fugit dinaintea lui.

19:15 Si, cand au vazut fiii lui Amon ca sirienii o luasera la fuga, au fugit si ei dinaintea lui Abisai, fratele lui Ioab, si s-au intors in cetate. Si Ioab s-a intors la Ierusalim.

19:16 Sirienii, vazand ca fusesera batuti de Israel, au trimis si au adus pe sirienii care erau de cealalta parte a Raului; si Sofah, capetenia ostirii lui Hadarezer, era in fruntea lor.

19:17 Au dat de stire lui David, care a strans pe tot Israelul, a trecut Iordanul, a mers impotriva lor si s-a pregatit de lupta impotriva lor. David s-a insiruit in linie de bataie impotriva sirienilor. Dar sirienii, dupa ce se batusera cu el,

19:18 au fugit dinaintea lui Israel. David le-a ucis oamenii de la sapte mii de care si patruzeci de mii de pedestrasi si a omorat pe Sofah, capetenia ostirii.

19:19 Slujitorii lui Hadarezer, vazandu-se batuti de Israel, au facut pace cu David si i s-au supus. Si sirienii n-au vrut sa mai ajute pe fiii lui Amon.