Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29]

1 Cronici
Capitolul 22

22:1 Si David a zis: Aici sa fie Casa Domnului Dumnezeu si aici sa fie altarul arderilor de tot pentru Israel.

22:2 David a strans pe strainii din tara lui Israel si a insarcinat pe cioplitorii de piatra sa pregateasca pietre cioplite pentru zidirea Casei lui Dumnezeu.

22:3 A pregatit si fier din belsug pentru cuiele de la aripile usilor si pentru scoabe, arama atat de multa incat nu puteau s-o numere

22:4 si lemne de cedru fara numar, caci sidonienii si tirienii adusesera lui David lemne de cedru din belsug.

22:5 David zicea: Fiul meu Solomon este tanar si plapand, si Casa care va fi zidita Domnului trebuie sa fie de mare faima si slava in toate tarile; de aceea vreau sa-i pregatesc cele de trebuinta pentru zidirea ei. Si David a facut mari pregatiri inainte de moarte.

22:6 David a chemat pe fiul sau Solomon si i-a poruncit sa zideasca o Casa Domnului Dumnezeului lui Israel.

22:7 David a zis lui Solomon: Fiul meu, aveam de gand sa zidesc o Casa Numelui Domnului Dumnezeului meu.

22:8 Dar cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: Tu ai varsat mult sange si ai facut mari razboaie; de aceea nu vei zidi o Casa Numelui Meu, caci ai varsat inaintea Mea mult sange pe pamant.

22:9 Iata ca ti se va naste un fiu, care va fi un om al odihnei si caruia ii voi da odihna, izbavindu-l din mana tuturor vrajmasilor lui de jur imprejur; caci numele lui va fi Solomon si voi aduce peste Israel pacea si linistea in timpul vietii lui.

22:10 El va zidi o Casa Numelui Meu. El Imi va fi fiu, si Eu ii voi fi Tata; si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui in Israel.

22:11 Acum, fiule, Domnul sa fie cu tine, ca sa propasesti si sa zidesti Casa Domnului Dumnezeului tau, cum a spus El despre tine!

22:12 Numai sa-ti dea Domnul intelepciune si pricepere si sa te faca sa domnesti peste Israel in pazirea Legii Domnului Dumnezeului tau!

22:13 Atunci vei propasi, daca vei cauta sa implinesti legile si poruncile pe care le-a dat lui Moise, Domnul pentru Israel. Intareste-te si imbarbateaza-te, nu te teme si nu te inspaimanta.

22:14 Iata, prin straduintele mele, am pregatit pentru Casa Domnului o suta de mii de talanti de aur, un milion de talanti de argint si o multime de arama si de fier care nu se poate cantari, caci este foarte mult; am pregatit, de asemenea, lemne si pietre, si vei mai adauga si tu.

22:15 Tu ai la tine un mare numar de lucratori, cioplitori de piatra si tamplari, si oameni indemanatici in tot felul de lucrari.

22:16 Aurul, argintul, arama si fierul sunt fara numar. Scoala-te, dar, si lucreaza, si Domnul sa fie cu tine.

22:17 David a poruncit tuturor capeteniilor lui Israel sa vina in ajutor fiului sau Solomon, zicand:

22:18 Domnul Dumnezeul vostru nu este oare cu voi si nu v-a dat El odihna din toate partile? Caci a dat in mainile mele pe locuitorii tarii, si tara este supusa inaintea Domnului si inaintea poporului Sau.

22:19 Puneti-va acum inima si sufletul sa caute pe Domnul Dumnezeul vostru; sculati-va si ziditi Sfantul Locas al Domnului Dumnezeu, ca sa aduceti chivotul legamantului Domnului si uneltele inchinate lui Dumnezeu in Casa care va fi zidita Numelui Domnului.