Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29]

1 Cronici
Capitolul 26

26:1 Iata cetele usierilor: Din coreiti: Meselemia, fiul lui Core, dintre fiii lui Asaf.

26:2 Fiii lui Meselemia: Zaharia, intaiul nascut; Iediael, al doilea; Zebadia, al treilea; Iatniel, al patrulea;

26:3 Elam, al cincilea; Iohanan, al saselea; Elioenai, al saptelea.

26:4 Fiii lui Obed-Edom: Semaia, intaiul nascut; Iozabad, al doilea; Ioah, al treilea; Sacar, al patrulea; Netaneel, al cincilea;

26:5 Amiel, al saselea; Isahar, al saptelea; Peultai, al optulea; caci Dumnezeu il binecuvantase.

26:6 Fiului sau Semaia i s-au nascut fii care au stapanit in casa tatalui lor, caci erau oameni viteji;

26:7 fiii lui Semaia: Otni, Refael, Obed, Elzabad si fratii sai, oameni viteji, Elihu si Semaia.

26:8 Toti acestia erau fiii lui Obed-Edom, ei, fiii si fratii lor; erau oameni plini de vlaga si de putere pentru slujba, saizeci si doi de ai lui Obed-Edom.

26:9 Fiii si fratii lui Meselemia, oameni viteji, erau in numar de optsprezece.

26:10 Din fiii lui Merari: Hosa, care avea ca fii pe: Simri, capetenia, pus capetenie de tatal sau, macar ca nu era el intaiul nascut;

26:11 Hilchia, al doilea; Tebalia, al treilea; Zaharia, al patrulea. Toti fiii si fratii lui Hosa erau in numar de treisprezece.

26:12 Acestor cete de usieri, capeteniilor acestor oameni si fratilor lor, a fost incredintata paza pentru slujba Casei Domnului.

26:13 Au tras la sorti pentru fiecare usa, mici si mari, dupa casele lor parintesti.

26:14 Sortul a cazut pe Selemia pentru partea de rasarit. Au tras la sorti pentru fiul sau Zaharia, care era un sfetnic intelept, si i-a cazut la sorti partea de miazanoapte.

26:15 Partea de miazazi a cazut lui Obed-Edom, iar casa magaziilor a cazut fiilor sai.

26:16 Partea de apus a cazut lui Supim si lui Hosa, cu usa Salechet, pe drumul care suia sus: o straja era in fata alteia.

26:17 La rasarit erau sase leviti, la miazanoapte, patru pe zi, la miazazi, patru pe zi, si patru la magazii, cate doi in doua locuri deosebite;

26:18 spre mahala, la apus: patru spre drum, doi spre mahala.

26:19 Acestea sunt cetele usierilor, dintre fiii coreitilor si dintre fiii lui Merari.

26:20 Unul din leviti, Ahia, avea grija vistieriilor Casei lui Dumnezeu si vistieriilor lucrurilor sfinte.

26:21 Dintre fiii lui Laedan, fiii ghersonitilor iesiti din Laedan, capeteniile caselor parintesti ale lui Laedan, ghersonitul, erau: Iehieli

26:22 si fiii lui Iehieli, Zetam si fratele sau Ioel, care pazeau vistieriile Casei Domnului.

26:23 Dintre amramiti, itehariti, hebroniti si uzieliti,

26:24 era Sebuel, fiul lui Ghersom, fiul lui Moise, care ingrijea de vistierii.

26:25 Dintre fratii lui iesiti din Eliezer, al carui fiu a fost Rehabia, al carui fiu a fost Isaia, al carui fiu a fost Ioram, al carui fiu a fost Zicri, al carui fiu a fost Selomit,

26:26 erau Selomit si fratii sai, care pazeau toate vistieriile lucrurilor sfinte pe care le inchinasera imparatul David, capii caselor parintesti, capeteniile peste mii si sute si capeteniile ostirii: le inchinasera

26:27 din prada luata la razboi, pentru intretinerea Casei Domnului.

26:28 Tot ce fusese inchinat de Samuel, vazatorul, de Saul, fiul lui Chis, de Abner, fiul lui Ner, de Ioab, fiul Teruiei, toate lucrurile inchinate erau sub paza lui Selomit si a fratilor sai.

26:29 Dintre itehariti: Chenania si fratii sai erau intrebuintati pentru treburile de afara, ca dregatori si judecatori in Israel.

26:30 Dintre hebroniti: Hasabia si fratii sai, oameni viteji, in numar de o mie sapte sute, aveau privegherea asupra lui Israel, dincoace de Iordan, la apus, pentru toate treburile Domnului si pentru slujba imparatului.

26:31 In ce priveste pe hebroniti, a caror capetenie era Ieria, s-au facut, in al patruzecilea an al domniei lui David, cercetari cu privire la ei, dupa spitele lor de neam si dupa casele lor parintesti, si s-au gasit intre ei la Iaezer, in Galaad, oameni viteji.

26:32 Fratii lui Ieria, oameni viteji, erau in numar de doua mii sapte sute capi de case parintesti. Imparatul David i-a pus peste rubeniti, peste gaditi si peste jumatatea semintiei lui Manase, pentru toate treburile lui Dumnezeu si pentru treburile imparatului.