Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22]

1 Imparati
Capitolul 15

15:1 In al optsprezecelea an al domniei lui Ieroboam, fiul lui Nebat, a inceput sa imparateasca peste Iuda, Abiam.

15:2 A imparatit trei ani la Ierusalim. Mama sa se chema Maaca, fata lui Abisalom.

15:3 El s-a dedat la toate pacatele pe care le facuse tatal sau inaintea lui; si inima lui n-a fost intreaga a Domnului Dumnezeului sau, cum fusese inima tatalui sau David.

15:4 Dar din pricina lui David, Domnul Dumnezeul lui i-a dat o lumina la Ierusalim, punand pe fiul lui dupa el si lasand Ierusalimul in picioare.

15:5 Caci David facuse ce este placut inaintea Domnului si nu se abatuse de la niciuna din poruncile Lui in tot timpul vietii lui, afara de intamplarea cu Urie, hetitul.

15:6 Intre Roboam si Ieroboam a fost razboi tot timpul cat a trait Roboam.

15:7 Celelalte fapte ale lui Abiam si tot ce a facut el, nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda? Intre Abiam si Ieroboam a fost razboi.

15:8 Abiam a adormit cu parintii lui si l-au ingropat in cetatea lui David. Si in locul lui a domnit fiul sau Asa.

15:9 In al douazecilea an al lui Ieroboam, imparatul lui Israel, a inceput sa domneasca peste Iuda Asa.

15:10 El a domnit patruzeci si unu de ani la Ierusalim. Mama sa se chema Maaca, fata lui Abisalom.

15:11 Asa a facut ce este placut inaintea Domnului, ca tatal sau David.

15:12 A scos din tara pe sodomiti si a indepartat toti idolii pe care-i facusera parintii lui.

15:13 Si chiar pe mama sa, Maaca, n-a mai lasat-o sa fie imparateasa, pentru ca facuse un idol Astarteii. Asa i-a sfaramat idolul si l-a ars in paraul Chedron.

15:14 Dar inaltimile n-au pierit, macar ca inima lui Asa a fost in totul a Domnului in tot timpul vietii lui.

15:15 El a pus in Casa Domnului lucrurile harazite de tatal sau si de el insusi: argint, aur si vase.

15:16 Intre Asa si Baesa, imparatul lui Israel, a fost razboi in tot timpul vietii lor.

15:17 Baesa, imparatul lui Israel, s-a suit impotriva lui Iuda; si a intarit Rama, ca sa impiedice pe ai lui Asa, imparatul lui Iuda, sa iasa si sa intre.

15:18 Asa a luat tot argintul si tot aurul care ramasesera in vistieriile Casei Domnului si vistieriile casei imparatului si le-a pus in mainile slujitorilor lui, pe care i-a trimis la Ben-Hadad, fiul lui Tabrimon, fiul lui Hezion, imparatul Siriei, care locuia la Damasc. Imparatul Asa a trimis sa-i spuna:

15:19 Sa fie un legamant intre mine si tine, cum a fost intre tatal meu si tatal tau. Iata, iti trimit un dar in argint si in aur. Du-te, rupe legamantul tau cu Baesa, imparatul lui Israel, ca sa se departeze de la mine.

15:20 Ben-Hadad a ascultat pe imparatul Asa; a trimis pe capeteniile ostirii lui impotriva cetatilor lui Israel, si au pustiit Iionul, Dan, Abel-Bet-Maaca, tot Chinerotul si toata tara lui Neftali.

15:21 Cand a auzit Baesa lucrul acesta, a incetat sa mai intareasca Rama si s-a intors la Tirta.

15:22 Imparatul Asa a chemat pe tot Iuda, fara sa lase la o parte pe cineva, si au ridicat pietrele si lemnul pe care-l intrebuinta Baesa la intarirea Ramei; si imparatul Asa le-a intrebuintat la intarirea Ghebei lui Beniamin si Mitpei.

15:23 Toate celelalte fapte ale lui Asa, toate ispravile lui si tot ce a facut si cetatile pe care le-a zidit nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda? Totusi, la batranete, a fost bolnav de picioare.

15:24 Asa a adormit cu parintii lui si a fost ingropat cu parintii lui in cetatea tatalui sau David. Si in locul lui a domnit fiul sau Iosafat.

15:25 Nadab, fiul lui Ieroboam, a inceput sa domneasca peste Israel in al doilea an al lui Asa, imparatul lui Iuda. El a domnit doi ani peste Israel.

15:26 El a facut ce este rau inaintea Domnului si a umblat pe calea tatalui sau, savarsind pacatele in care tarase tatal sau pe Israel.

15:27 Baesa, fiul lui Ahia, din casa lui Isahar, a uneltit impotriva lui si Baesa l-a omorat la Ghibeton, care era al filistenilor, pe cand Nadab si tot Israelul impresurau Ghibetonul.

15:28 Baesa l-a omorat in al treilea an al lui Asa, imparatul lui Iuda, si a domnit el in locul lui.

15:29 Cand s-a facut imparat, a ucis toata casa lui Ieroboam, n-a lasat sa scape nimeni cu viata, ci a nimicit totul, dupa cuvantul pe care-l spusese Domnul prin robul Sau Ahia din Silo,

15:30 din pricina pacatelor pe care le facuse Ieroboam si in care tarase si pe Israel, maniind astfel pe Domnul Dumnezeul lui Israel.

15:31 Celelalte fapte ale lui Nadab si tot ce a facut el, nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Israel?

15:32 Intre Asa si Baesa, imparatul lui Israel, a fost razboi in tot timpul vietii lor.

15:33 In al treilea an al lui Asa, imparatul lui Iuda, a inceput sa domneasca peste tot Israelul la Tirta, Baesa, fiul lui Ahia. A domnit douazeci si patru de ani.

15:34 El a facut ce este rau inaintea Domnului si a umblat pe calea lui Ieroboam, savarsind pacatele in care tarase Ieroboam pe Israel.