Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22]

1 Imparati
Capitolul 5

5:1 Hiram, imparatul Tirului, a trimis pe slujitorii sai la Solomon; caci auzise ca fusese uns imparat in locul tatalui sau, si el iubise totdeauna pe David.

5:2 Solomon a trimis vorba lui Hiram:

5:3 Stii ca tatal meu, David, n-a putut sa zideasca o Casa Domnului Dumnezeului lui, din pricina razboaielor cu care l-au inconjurat vrajmasii lui, pana ce Domnul i-a pus sub talpa picioarelor lui.

5:4 Acum Domnul Dumnezeul meu mi-a dat odihna din toate partile; nu mai am nici potrivnic, nici nenorociri!

5:5 Iata ca am de gand sa zidesc o Casa Numelui Domnului Dumnezeului meu, cum a spus Domnul, tatalui meu, David, zicand: Fiul tau, pe care-l voi pune in locul tau pe scaunul tau de domnie, el va zidi o Casa Numelui Meu.

5:6 Porunceste acum sa se taie pentru mine cedri din Liban. Slujitorii mei vor fi cu ai tai si-ti voi plati simbria slujitorilor tai asa cum o vei hotari tu; caci stii ca dintre noi nimeni nu se pricepe sa taie lemne ca sidonienii.

5:7 Cand a auzit Hiram cuvintele lui Solomon, a avut o mare bucurie si a zis: Binecuvantat sa fie astazi Domnul care a dat lui David un fiu intelept drept capetenie a acestui mare popor!

5:8 Si Hiram a trimis raspuns lui Solomon: Am auzit ce ai trimis sa mi se spuna. Voi face tot ce vei vrea in ce priveste lemnele de cedru si lemnele de chiparos.

5:9 Slujitorii mei le vor cobori din Liban la mare si le voi trimite pe mare in plute pana la locul pe care mi-l vei arata: acolo, voi pune sa le dezlege, si le vei lua. Ceea ce cer in schimb este sa trimiti merinde casei mele.

5:10 Hiram a dat lui Solomon lemne de cedru si lemne de chiparos cat a voit.

5:11 Si Solomon a dat lui Hiram douazeci de mii de cori de grau pentru hrana casei lui si douazeci de cori de untdelemn curat; iata ce a dat Solomon in fiecare an lui Hiram.

5:12 Domnul a dat intelepciune lui Solomon, cum ii fagaduise. Intre Hiram si Solomon a fost pace, si au facut legamant impreuna.

5:13 Imparatul Solomon a luat din tot Israelul oameni de corvoada, in numar de treizeci de mii.

5:14 I-a trimis in Liban, cate zece mii pe luna, cu schimbul; o luna erau in Liban, si doua luni erau acasa. Adoniram era mai mare peste oamenii de corvoada.

5:15 Solomon mai avea saptezeci de mii de oameni care purtau poverile si optzeci de mii care taiau pietrele in munti,

5:16 afara de capeteniile, in numar de trei mii trei sute, puse de Solomon peste lucrari si insarcinate cu privegherea lucratorilor.

5:17 Imparatul a poruncit sa se scoata pietre mari si marete, cioplite pentru temeliile Casei.

5:18 Lucratorii lui Solomon, ai lui Hiram si ghiblitii, le-au cioplit si au pregatit lemnele si pietrele pentru zidirea Casei.