Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22]

1 Imparati
Capitolul 9

9:1 Cand a ispravit Solomon de zidit Casa Domnului, casa imparatului si tot ce a gasit cu cale sa faca,

9:2 Domnul S-a aratat a doua oara lui Solomon, cum i Se aratase la Gabaon.

9:3 Si Domnul i-a zis: Iti ascult rugaciunea si cererea pe care Mi-ai facut-o, sfintesc Casa aceasta pe care ai zidit-o ca sa pui in ea pentru totdeauna Numele Meu, si ochii Mei si inima Mea vor fi acolo pe vecie.

9:4 Si tu, daca vei umbla inaintea Mea, cum a umblat tatal tau, David, cu inima curata si cu neprihanire, facand tot ce ti-am poruncit, daca vei pazi legile si poruncile Mele,

9:5 voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei tale in Israel, cum am spus tatalui tau, David, cand am zis: Nu vei fi lipsit niciodata de un urmas pe scaunul de domnie al lui Israel.

9:6 Dar daca va veti abate de la Mine, voi si fiii vostri, daca nu veti pazi poruncile Mele si legile Mele pe care vi le-am dat si daca va veti duce sa slujiti altor dumnezei si sa va inchinati inaintea lor,

9:7 voi nimici pe Israel din tara pe care i-am dat-o, voi lepada de la Mine Casa pe care am sfintit-o Numelui Meu, si Israel va ajunge de ras si de pomina printre toate popoarele.

9:8 Si oricat de inalta este Casa aceasta, oricine va trece pe langa ea, va ramane incremenit si va fluiera. Si va zice: Pentru ce a facut Domnul asa tarii acesteia si Casei acesteia?

9:9 Si i se va raspunde: Pentru ca au parasit pe Domnul Dumnezeul lor care a scos pe parintii lor din tara Egiptului, pentru ca s-au alipit de alti dumnezei, s-au inchinat inaintea lor si le-au slujit; de aceea a facut Domnul sa vina peste ei toate aceste rele.

9:10 Dupa douazeci de ani, Solomon zidise cele doua case, Casa Domnului si casa imparatului.

9:11 Atunci, fiindca Hiram, imparatul Tirului, daduse lui Solomon lemne de cedru si lemne de chiparos si aur cat a voit, imparatul Solomon a dat lui Hiram douazeci de cetati in tara Galileii.

9:12 Hiram a iesit din Tir, sa vada cetatile pe care i le dadea Solomon. Dar nu i-au placut

9:13 si a zis: Ce cetati mi-ai dat, frate? Si le-a numit tara Cabul, nume pe care le-au pastrat pana in ziua de azi.

9:14 Hiram trimisese imparatului o suta douazeci de talanti de aur.

9:15 Iata cum stau lucrurile cu privire la oamenii de corvoada pe care i-a luat imparatul Solomon pentru zidirea Casei Domnului si a casei sale Milo si a zidului Ierusalimului, Hatorului, Meghidoului si Ghezerului:

9:16 Faraon, imparatul Egiptului, venise si cucerise Ghezerul, ii daduse foc si omorase pe canaanitii care locuiau in cetate. Apoi il daduse de zestre fetei lui, nevasta lui Solomon.

9:17 Si Solomon a zidit Ghezerul, Bet-Horonul de jos,

9:18 Baalatul si Tadmorul, in pustiul tarii,

9:19 toate cetatile slujindu-i ca magazii si fiind ale lui, cetatile pentru care, cetatile pentru calarime si tot ce a gasit cu cale Solomon sa zideasca la Ierusalim, la Liban si in toata tara peste care imparatea.

9:20 Iar pe tot poporul care mai ramasese din amoriti, hetiti, fereziti, heviti si iebusiti, nefacand parte din copiii lui Israel,

9:21 pe urmasii lor, care mai ramasesera dupa ei in tara si pe care copiii lui Israel nu-i putusera nimici cu desavarsire, Solomon i-a luat ca robi de corvoada, si asa au fost pana in ziua de astazi.

9:22 Dar Solomon n-a intrebuintat ca robi de corvoada pe copiii lui Israel; caci ei erau oameni de razboi, slujitorii lui, capeteniile lui, capitanii lui, carmuitorii carelor si calarimii lui.

9:23 Capeteniile puse de Solomon peste lucrari erau in numar de cinci sute cincizeci, insarcinati sa privegheze pe lucratori.

9:24 Fata lui faraon s-a suit din cetatea lui David in casa ei, pe care i-o zidise Solomon. Atunci a zidit el Milo.

9:25 Solomon aducea de trei ori pe an arderi de tot si jertfe de multumire pe altarul pe care-l zidise Domnului si ardea tamaie pe cel care era inaintea Domnului. Si a ispravit astfel Casa.

9:26 Imparatul Solomon a mai facut si corabii la Etion-Gheber, langa Elot, pe tarmul Marii Rosii, in tara Edomului.

9:27 Si Hiram a trimis cu aceste corabii la slujitorii lui Solomon, pe insisi slujitorii lui, marinari care cunosteau marea.

9:28 S-au dus la Ofir si au luat de acolo aur, patru sute douazeci de talanti, pe care i-au adus imparatului Solomon.