Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31]

1 Samuel
Capitolul 10

10:1 Samuel a luat sticluta cu untdelemn si a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sarutat si a zis: Nu te-a uns Domnul ca sa fii capetenia mostenirii Lui?

10:2 Astazi, dupa ce ma vei parasi, vei gasi doi oameni la mormantul Rahelei, in hotarul lui Beniamin, la Teltah. Ei iti vor zice: Magaritele pe care te-ai dus sa le cauti s-au gasit; si iata ca tatal tau nu se mai gandeste la magarite, ci este ingrijorat de voi si zice: Ce sa fac pentru fiul meu?

10:3 De acolo vei merge mai departe si vei ajunge la stejarul din Tabor, unde vei fi intampinat de trei oameni suindu-se la Dumnezeu, in Betel, si ducand unul trei iezi, altul trei turte de paine, iar altul un burduf cu vin.

10:4 Ei te vor intreba de sanatate si-ti vor da doua paini, pe care le vei lua din mana lor.

10:5 Dupa aceea, vei ajunge la Ghibeea Elohim, unde se afla garnizoana filistenilor. Cand vei intra in cetate, vei intalni o ceata de proroci coborandu-se de pe inaltimea pentru jertfa, cu laute, timpane, fluiere si cobze inainte, si prorocind.

10:6 Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei si vei fi prefacut intr-alt om.

10:7 Cand ti se vor implini semnele acestea, fa ce vei gasi de facut, caci Dumnezeu este cu tine.

10:8 Apoi sa te cobori inaintea mea la Ghilgal; si eu ma voi cobori la tine, ca sa aduc arderi de tot si jertfe de multumire. Sa ma astepti sapte zile acolo, pana voi ajunge eu la tine si-ti voi spune ce ai sa faci.

10:9 De indata ce Saul a intors spatele ca sa se desparta de Samuel, Dumnezeu i-a dat o alta inima, si toate semnele acestea s-au implinit in aceeasi zi.

10:10 Cand au ajuns la Ghibeea, iata ca i-a iesit inainte o ceata de proroci. Duhul lui Dumnezeu a venit peste el si el a prorocit in mijlocul lor.

10:11 Toti cei ce-l cunoscusera mai inainte au vazut ca prorocea impreuna cu prorocii si isi ziceau unul altuia in popor: Ce s-a intamplat cu fiul lui Chis? Oare si Saul este intre proroci?

10:12 Cineva din Ghibeea a raspuns: Si cine este tatal lor? - De-acolo zicala: Oare si Saul este intre proroci? -

10:13 Cand a sfarsit de prorocit, s-a dus pe inaltime.

10:14 Unchiul lui Saul a zis lui Saul si slugii lui: Unde v-ati dus? Saul a raspuns: Sa cautam magaritele; dar cand am vazut ca nu le gasim, ne-am dus la Samuel.

10:15 Unchiul lui Saul a zis din nou: Istoriseste-mi, dar, ce v-a spus Samuel.

10:16 Si Saul a raspuns unchiului sau: Ne-a spus ca magaritele s-au gasit. Si nu i-a spus nimic despre imparatia despre care vorbise Samuel.

10:17 Samuel a chemat poporul inaintea Domnului, la Mitpa

10:18 si a zis copiilor lui Israel: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: Eu am scos din Egipt pe Israel si v-am izbavit din mana egiptenilor si din mana tuturor imparatiilor care va apasau.

10:19 Si astazi, voi lepadati pe Dumnezeul vostru, care v-a izbavit din toate relele si din toate suferintele voastre, si-I ziceti: Pune un imparat peste noi! Infatisati-va acum inaintea Domnului, dupa semintiile voastre si dupa miile voastre.

10:20 Samuel a apropiat toate semintiile lui Israel, si a iesit la sorti semintia lui Beniamin.

10:21 A apropiat semintia lui Beniamin pe familii, si a iesit la sorti familia lui Matri. Apoi a iesit la sorti Saul, fiul lui Chis. L-au cautat, dar nu l-au gasit.

10:22 Au intrebat din nou pe Domnul: A venit oare omul acesta aici? Si Domnul a zis: Iata ca este ascuns intre vase.

10:23 Au alergat si l-au scos de acolo, si el s-a infatisat in mijlocul poporului. Ii intrecea pe toti in inaltime, de la umar in sus.

10:24 Samuel a zis intregului popor: Vedeti pe cel pe care l-a ales Domnul? Nu este nimeni in tot poporul care sa fie ca el. Si tot poporul a strigat: Traiasca imparatul!

10:25 Samuel a facut cunoscut poporului dreptul imparatiei si l-a scris intr-o carte, pe care a pus-o inaintea Domnului. Apoi a dat drumul intregului popor, trimitand pe fiecare acasa.

10:26 Si Saul s-a dus acasa in Ghibeea, insotit de o parte din ostasi, a caror inima o miscase Dumnezeu.

10:27 S-au gasit insa si oameni rai, care ziceau: Ce ne poate ajuta acesta? Si l-au dispretuit si nu i-au adus niciun dar. Dar Saul s-a facut ca nu-i aude.