Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31]

1 Samuel
Capitolul 13

13:1 Saul era in varsta de treizeci de ani cand a ajuns imparat si a domnit doi ani peste Israel.

13:2 Saul si-a ales trei mii de barbati din Israel: doua mii erau cu el la Micmas si pe muntele Betel, iar o mie erau cu Ionatan la Ghibeea lui Beniamin. Pe ceilalti din popor i-a trimis pe fiecare la cortul lui.

13:3 Ionatan a batut tabara filistenilor care era la Gheba, si filistenii au auzit lucrul acesta. Saul a pus sa sune cu trambita prin toata tara, zicand: Sa auda evreii lucrul acesta!

13:4 Tot Israelul a auzit zicandu-se: Saul a batut tabara filistenilor, si Israel s-a facut urat filistenilor. Si poporul a fost adunat la Saul, in Ghilgal.

13:5 Filistenii s-au strans sa lupte cu Israel. Aveau o mie de care si sase mii de calareti; si poporul acesta era fara numar: ca nisipul de pe tarmul marii. Au venit si au tabarat la Micmas, la rasarit de Bet-Aven.

13:6 Barbatii lui Israel s-au vazut la stramtorare, caci erau stransi de aproape, si s-au ascuns in pesteri, in tufisuri, in stanci, in turnuri si in gropile pentru apa.

13:7 Unii evrei au trecut Iordanul, ca sa se duca in tara lui Gad si Galaad. Saul era tot la Ghilgal, si tot poporul de langa el tremura.

13:8 A asteptat sapte zile, dupa timpul hotarat de Samuel. Dar Samuel nu venea la Ghilgal, si poporul se imprastia de langa Saul.

13:9 Atunci Saul a zis: Aduceti-mi arderea de tot si jertfele de multumire. Si a jertfit arderea de tot.

13:10 Pe cand sfarsea de adus arderea de tot, a venit Samuel, si Saul i-a iesit inainte sa-i ureze de bine.

13:11 Samuel a zis: Ce-ai facut? Saul a raspuns: Cand am vazut ca poporul se imprastie de langa mine, ca nu vii la timpul hotarat si ca filistenii sunt stransi la Micmas,

13:12 mi-am zis: Filistenii se vor cobori impotriva mea la Ghilgal, si eu nu m-am rugat Domnului! Atunci am indraznit si am adus arderea de tot.

13:13 Samuel a zis lui Saul: Ai lucrat ca un nebun si n-ai pazit porunca pe care ti-o daduse Domnul Dumnezeul tau. Domnul ar fi intarit pe vecie domnia ta peste Israel;

13:14 dar acum, domnia ta nu va dainui. Domnul Si-a ales un om dupa inima Lui si Domnul l-a randuit sa fie capetenia poporului Sau, pentru ca n-ai pazit ce-ti poruncise Domnul.

13:15 Apoi Samuel s-a sculat si s-a suit din Ghilgal la Ghibeea lui Beniamin. Saul a facut numaratoarea poporului care se afla cu el: erau aproape sase sute de oameni.

13:16 Saul, fiul sau Ionatan si poporul care se afla cu ei se asezasera la Gheba lui Beniamin, si filistenii tabarau la Micmas.

13:17 Din tabara filistenilor au iesit trei cete ca sa pustiasca: una a luat drumul spre Ofra, spre tara Sual;

13:18 alta a luat drumul spre Bet-Horon; si a treia a luat drumul spre hotarul care cauta spre valea Teboim, inspre pustiu.

13:19 In toata tara lui Israel nu se gasea niciun fierar; caci filistenii zisesera: Sa impiedicam pe evrei sa-si faca sabii sau sulite.

13:20 Si fiecare om din Israel se cobora la filisteni, ca sa-si ascuta fierul plugului, coasa, securea si sapa,

13:21 cand se tocea sapa, coasa, furca cu trei coarne si securea, si ca sa faca varf tepusului cu care mana boii.

13:22 Si asa s-a intamplat ca in ziua luptei nu era nici sabie, nici sulita in mainile intregului popor care era cu Saul si Ionatan: nu avea decat Saul si fiul sau Ionatan.

13:23 O ceata de filisteni a venit si s-a asezat la trecatoarea Micmasului.