Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31]

1 Samuel
Capitolul 16

16:1 Domnul a zis lui Samuel: Cand vei inceta sa plangi pe Saul, pentru ca l-am lepadat, ca sa nu mai domneasca peste Israel? Umple-ti cornul cu untdelemn si du-te; te voi trimite la Isai, betleemitul, caci pe unul din fiii lui Mi l-am ales ca imparat.

16:2 Samuel a zis: Cum sa ma duc? Saul are sa afle si ma va ucide. Si Domnul a zis: Sa iei cu tine un vitel si sa zici: Vin sa aduc o jertfa Domnului.

16:3 Sa poftesti pe Isai la jertfa; Eu iti voi arata ce trebuie sa faci, si Imi vei unge pe acela pe care-ti voi spune sa-l ungi.

16:4 Samuel a facut ce zisese Domnul, si s-a dus la Betleem. Batranii cetatii au alergat inspaimantati inaintea lui si au zis: Ce vesteste venirea ta: ceva bun?

16:5 El a raspuns: Da; vin sa aduc o jertfa Domnului. Sfintiti-va si veniti cu mine la jertfa. A sfintit si pe Isai cu fiii lui si i-a poftit la jertfa.

16:6 Cand au intrat ei, Samuel, vazand pe Eliab, si-a zis: Negresit, unsul Domnului este aici inaintea Lui.

16:7 Si Domnul a zis lui Samuel: Nu te uita la infatisarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu Se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uita la inima.

16:8 Isai a chemat pe Abinadab si l-a trecut pe dinaintea lui Samuel; si Samuel a zis: Nici pe acesta nu l-a ales Domnul.

16:9 Isai a trecut pe Sama; si Samuel a zis: Nici pe acesta nu l-a ales Domnul.

16:10 Si asa a trecut Isai pe cei sapte fii ai lui pe dinaintea lui Samuel; si Samuel a zis lui Isai: Domnul n-a ales pe niciunul din ei.

16:11 Apoi Samuel a zis lui Isai: Acestia sunt toti fiii tai? Si el a raspuns: A mai ramas cel mai tanar, dar paste oile. Atunci Samuel a zis lui Isai: Trimite sa-l aduca, fiindca nu vom sedea la masa pana nu va veni aici.

16:12 Isai a trimis sa-l aduca. Si el era cu par balai, cu ochi frumosi si fata frumoasa. Domnul a zis lui Samuel: Scoala-te si unge-l, caci el este!

16:13 Samuel a luat cornul cu untdelemn si l-a uns in mijlocul fratilor lui. Duhul Domnului a venit peste David, incepand din ziua aceea si in cele urmatoare. Samuel s-a sculat si s-a dus la Rama.

16:14 Duhul Domnului S-a departat de la Saul; si a fost muncit de un duh rau care venea de la Domnul.

16:15 Slujitorii lui Saul i-au zis: Iata ca un duh rau de la Dumnezeu te munceste.

16:16 Porunceasca numai domnul nostru! Robii tai sunt inaintea ta. Ei vor cauta un om care sa stie sa cante cu harpa; si, cand duhul rau trimis de Dumnezeu va fi peste tine, el va canta cu mana, si vei fi usurat.

16:17 Saul a raspuns slujitorilor sai: Gasiti-mi, dar, un om care sa cante bine si aduceti-l la mine.

16:18 Unul din slujitori a luat cuvantul si a zis: Iata, am vazut pe un fiu al lui Isai, betleemitul, care stie sa cante; el este si un om tare si voinic, un razboinic, vorbeste bine, este frumos la chip, si Domnul este cu el.

16:19 Saul a trimis niste oameni la Isai sa-i spuna: Trimite-mi pe fiul tau David, care este cu oile.

16:20 Isai a luat un magar, l-a incarcat cu paine, cu un burduf cu vin si cu un ied, si a trimis lui Saul aceste lucruri, prin fiul sau David.

16:21 David a ajuns la Saul si s-a infatisat inaintea lui; i-a placut mult lui Saul, si a fost pus sa-i poarte armele.

16:22 Saul a trimis vorba lui Isai, zicand: Te rog sa lasi pe David in slujba mea, caci a capatat trecere inaintea mea.

16:23 Si cand duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa si canta cu mana lui; Saul rasufla atunci mai usor, se simtea usurat, si duhul cel rau pleca de la el.