Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31]

1 Samuel
Capitolul 19

19:1 Saul a vorbit fiului sau Ionatan si tuturor slujitorilor lui sa omoare pe David.

19:2 Dar Ionatan, fiul lui Saul, care iubea mult pe David, i-a dat de stire si i-a zis: Tatal meu, Saul, cauta sa te omoare. Pazeste-te, dar, maine dimineata, stai intr-un loc tainuit si ascunde-te.

19:3 Eu voi iesi si voi sta langa tatal meu in campul in care vei fi; voi vorbi tatalui meu despre tine, voi vedea ce va zice si-ti voi spune.

19:4 Ionatan a vorbit bine de David tatalui sau, Saul: Sa nu faca imparatul, a zis el, un pacat fata de robul sau David, caci el n-a facut niciun pacat fata de tine. Dimpotriva, a lucrat pentru binele tau;

19:5 si-a pus in joc viata, a ucis pe filistean, si Domnul a dat o mare izbavire pentru tot Israelul. Tu ai vazut si te-ai bucurat. Pentru ce sa pacatuiesti impotriva unui sange nevinovat si sa omori fara pricina pe David?

19:6 Saul a ascultat glasul lui Ionatan si a jurat, zicand: Viu este Domnul, ca David nu va muri!

19:7 Ionatan a chemat pe David si i-a spus toate cuvintele acestea; apoi l-a adus la Saul; si David a fost inaintea lui ca mai inainte.

19:8 Razboiul urma inainte. David a mers impotriva filistenilor si s-a batut cu ei, le-a pricinuit o mare infrangere, si au fugit dinaintea lui.

19:9 Atunci duhul cel rau, trimis de Domnul, a venit peste Saul, care sedea in casa, cu sulita in mana. David canta,

19:10 si Saul a vrut sa-l pironeasca cu sulita de perete. Dar David s-a ferit de el, si Saul a lovit cu sulita in perete. David a fugit si a scapat noaptea.

19:11 Saul a trimis niste oameni acasa la David, ca sa-l pandeasca si sa-l omoare dimineata. Dar Mical, nevasta lui David, i-a dat de stire si i-a zis: Daca nu fugi in noaptea aceasta, maine vei fi omorat.

19:12 Ea l-a coborat pe fereastra, si David a plecat si a fugit. Asa a scapat.

19:13 In urma, Mical a luat terafimul si l-a pus in pat; i-a pus o piele de capra in jurul capului si l-a invelit cu o haina.

19:14 Cand a trimis Saul oamenii sa ia pe David, ea a zis: Este bolnav.

19:15 Saul i-a trimis inapoi sa-l vada si a zis: Aduceti-l la mine in patul lui, ca sa-l omor.

19:16 Oamenii aceia s-au intors, si iata ca terafimul era in pat, si in jurul capului era o piele de capra.

19:17 Saul a zis catre Mical: Pentru ce m-ai inselat in felul acesta si ai dat drumul vrajmasului meu, si a scapat? Mical a raspuns lui Saul: El mi-a zis: Lasa-ma sa plec, ori te omor!

19:18 Asa a fugit si a scapat David. El s-a dus la Samuel, la Rama, si i-a istorisit tot ce-i facuse Saul. Apoi s-a dus cu Samuel si a locuit in Naiot.

19:19 Au spus lucrul acesta lui Saul si au zis: Iata ca David este in Naiot, langa Rama.

19:20 Saul a trimis niste oameni sa ia pe David. Ei au vazut o adunare de proroci care proroceau cu Samuel in frunte. Duhul lui Dumnezeu a venit peste trimisii lui Saul, si au inceput si ei sa proroceasca.

19:21 Au spus lui Saul lucrul acesta; el a trimis alti oameni, si au prorocit si ei. A mai trimis altii a treia oara, si au prorocit si ei.

19:22 Atunci Saul s-a dus el insusi la Rama. Ajungand la fantana cea mare fara apa, care este la Secu, a intrebat: Unde sunt Samuel si David? I s-a raspuns: Sunt in Naiot, langa Rama.

19:23 Si s-a indreptat spre Naiot, langa Rama. Duhul lui Dumnezeu a venit si peste el; si Saul si-a vazut de drum prorocind pana la sosirea lui in Naiot, langa Rama.

19:24 S-a dezbracat de haine si a prorocit si el inaintea lui Samuel; si s-a aruncat dezbracat la pamant toata ziua aceea si toata noaptea. De aceea se zice: Oare si Saul este intre proroci?