Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31]

1 Samuel
Capitolul 5

5:1 Filistenii au luat chivotul lui Dumnezeu si l-au dus din Eben-Ezer la Asdod.

5:2 Dupa ce au pus mana pe chivotul lui Dumnezeu, filistenii l-au dus in casa lui Dagon si l-au asezat langa Dagon.

5:3 A doua zi, asdodienii, care se sculasera dis-de-dimineata, au gasit pe Dagon intins cu fata la pamant, inaintea chivotului Domnului. Au luat pe Dagon si l-au pus inapoi la locul lui.

5:4 Si a doua zi, sculandu-se dis-de-dimineata, au gasit pe Dagon intins cu fata la pamant, inaintea chivotului Domnului; capul lui Dagon si cele doua maini ale lui erau taiate pe prag si nu-i ramasese decat trunchiul.

5:5 De aceea, pana in ziua de azi, preotii lui Dagon si toti cei ce intra in casa lui Dagon, la Asdod, nu calca pe prag.

5:6 Mana Domnului a apasat asupra celor din Asdod si i-a pustiit; i-a lovit cu bube la sezut, atat in Asdod, cat si in tinutul lui.

5:7 Cand au vazut ca asa stau lucrurile, oamenii din Asdod au zis: Chivotul Dumnezeului lui Israel sa nu ramana la noi, caci mana Lui apasa asupra noastra si asupra lui Dagon, dumnezeul nostru.

5:8 Si au trimis si au adunat la ei pe toti domnitorii filistenilor si au zis: Ce sa facem cu chivotul Dumnezeului lui Israel? Domnitorii au raspuns: Sa se duca la Gat chivotul Dumnezeului lui Israel. Si au dus acolo chivotul Dumnezeului lui Israel.

5:9 Dar dupa ce a fost dus acolo, mana Domnului a apasat asupra cetatii, si a fost o mare groaza; a lovit pe oamenii cetatii de la mic la mare, si au avut o spuzenie de bube la sezut.

5:10 Atunci au trimis chivotul lui Dumnezeu la Ecron. Cand a intrat chivotul lui Dumnezeu in Ecron, ecronitii au strigat: Au adus la noi chivotul Dumnezeului lui Israel ca sa ne omoare, pe noi si poporul nostru.

5:11 Si au trimis si au strans pe toti domnitorii filistenilor si au zis: Trimiteti inapoi chivotul Dumnezeului lui Israel; sa se intoarca la locul lui, ca sa nu ne omoare, pe noi si poporul nostru. Caci in toata cetatea era o groaza de moarte, si mana lui Dumnezeu apasa cu putere.

5:12 Oamenii care nu mureau erau loviti cu bube la sezut, si tipetele cetatii se inaltau pana la cer.