Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31]

1 Samuel
Capitolul 7

7:1 Locuitorii din Chiriat-Iearim au venit si au suit chivotul Domnului; l-au dus in casa lui Abinadab, pe deal, si au sfintit pe fiul sau Eleazar ca sa pazeasca chivotul Domnului.

7:2 Trecuse destula vreme din ziua cand fusese pus chivotul in Chiriat-Iearim. Trecusera douazeci de ani. Atunci toata casa lui Israel a plans dupa Domnul.

7:3 Samuel a zis intregii case a lui Israel: Daca din toata inima voastra va intoarceti la Domnul, scoateti din mijlocul vostru dumnezeii straini si Astarteile, indreptati-va inima spre Domnul si slujiti-I numai Lui; si El va va izbavi din mana filistenilor.

7:4 Si copiii lui Israel au scos din mijlocul lor Baalii si Astarteile si au slujit numai Domnului.

7:5 Samuel a zis: Strangeti pe tot Israelul la Mitpa, si eu ma voi ruga Domnului pentru voi.

7:6 Si s-au strans la Mitpa. Au scos apa si au varsat-o inaintea Domnului, si au postit in ziua aceea, zicand: Am pacatuit impotriva Domnului! Samuel judeca pe copiii lui Israel la Mitpa.

7:7 Filistenii au aflat ca fiii lui Israel se adunasera la Mitpa, si domnitorii filistenilor s-au suit impotriva lui Israel. La vestea aceasta copiii lui Israel s-au temut de filisteni

7:8 si au zis lui Samuel: Nu inceta sa strigi pentru noi catre Domnul Dumnezeul nostru, ca sa ne scape din mana filistenilor.

7:9 Samuel a luat un miel sugar si l-a adus intreg ca ardere de tot Domnului. A strigat catre Domnul pentru Israel, si Domnul l-a ascultat.

7:10 Pe cand aducea Samuel arderea de tot, filistenii s-au apropiat ca sa bata pe Israel. Domnul a tunat in ziua aceea cu mare vuiet impotriva filistenilor si i-a pus pe fuga. Au fost batuti dinaintea lui Israel.

7:11 Barbatii lui Israel au iesit din Mitpa, au urmarit pe filisteni si i-au batut pana sub Bet-Car.

7:12 Samuel a luat o piatra pe care a pus-o intre Mitpa si Sen si i-a pus numele Eben-Ezer, zicand: Pana aici Domnul ne-a ajutat.

7:13 Astfel au fost smeriti filistenii si n-au mai venit pe tinutul lui Israel. Mana Domnului a fost impotriva filistenilor in tot timpul vietii lui Samuel.

7:14 Cetatile pe care le luasera filistenii de la Israel s-au intors la Israel, de la Ecron pana la Gat, cu tinutul lor; Israel le-a smuls din mana filistenilor. Si a fost pace intre Israel si amoriti.

7:15 Samuel a fost judecator in Israel in tot timpul vietii lui.

7:16 El se ducea in fiecare an de facea inconjurul Betelului, Ghilgalului si Mitpei si judeca pe Israel in toate locurile acestea.

7:17 Apoi se intorcea la Rama, unde era casa lui; si acolo judeca pe Israel. Si a zidit acolo un altar Domnului.