Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5]

1 Tesaloniceni
Capitolul 2

2:1 Voi insiva stiti, fratilor, ca venirea noastra la voi n-a fost zadarnica.

2:2 Dupa ce am suferit si am fost batjocoriti in Filipi, cum stiti, am venit plini de incredere in Dumnezeul nostru sa va vestim Evanghelia lui Dumnezeu in mijlocul multor lupte.

2:3 Caci propovaduirea noastra nu se intemeiaza nici pe ratacire, nici pe necuratie, nici pe viclenie.

2:4 Ci, fiindca Dumnezeu ne-a gasit vrednici sa ne incredinteze Evanghelia, cautam sa vorbim asa ca sa placem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cerceteaza inima.

2:5 In adevar, cum bine stiti, niciodata n-am intrebuintat vorbe magulitoare, nici haina lacomiei; martor este Dumnezeu.

2:6 N-am cautat slava de la oameni: nici de la voi, nici de la altii, desi, ca apostoli ai lui Hristos, am fi putut sa cerem cinste.

2:7 Dimpotriva, ne-am aratat blanzi in mijlocul vostru, ca o doica ce-si creste cu drag copiii.

2:8 Astfel, in dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati.

2:9 Va aduceti aminte, fratilor, de osteneala si munca noastra. Cum lucram zi si noapte, ca sa nu fim sarcina niciunuia din voi, si va propovaduiam Evanghelia lui Dumnezeu.

2:10 Voi sunteti martori, si Dumnezeu de asemenea, ca am avut o purtare sfanta, dreapta si fara prihana fata de voi care credeti.

2:11 Stiti iarasi ca am fost pentru fiecare din voi ca un tata cu copiii lui: va sfatuiam, va mangaiam si va adeveream

2:12 sa va purtati intr-un chip vrednic de Dumnezeu, care va cheama la Imparatia si slava Sa.

2:13 De aceea multumim fara incetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum si este in adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza si in voi care credeti.

2:14 Caci, fratilor, voi ati calcat pe urmele bisericilor lui Dumnezeu, care sunt in Hristos Isus, in Iudeea; pentru ca si voi ati suferit din partea celor de un neam cu voi aceleasi rele pe care le-au suferit ele din partea iudeilor.

2:15 Iudeii acestia au omorat pe Domnul Isus si pe proroci, pe noi ne-au prigonit, nu plac lui Dumnezeu si sunt vrajmasi tuturor oamenilor,

2:16 caci ne opresc sa vorbim Neamurilor, ca sa fie mantuite. Astfel ei totdeauna pun varf pacatelor lor. Dar, la urma, i-a ajuns mania lui Dumnezeu!

2:17 Noi, fratilor, dupa ce am fost despartiti catava vreme de voi, cu fata, dar nu cu inima, am avut cu atat mai mult dorinta sa va vedem.

2:18 Astfel, o data si chiar de doua ori, am voit (eu, Pavel, cel putin) sa venim la voi; dar ne-a impiedicat Satana.

2:19 Caci cine este, in adevar, nadejdea sau bucuria, sau cununa noastra de slava? Nu sunteti voi, inaintea Domnului nostru Isus Hristos, la venirea Lui?

2:20 Da, voi sunteti slava si bucuria noastra.