Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13]

2 Corinteni
Capitolul 2

2:1 Am hotarat, dar, in mine, sa nu ma intorc la voi cu intristare.

2:2 Caci, daca va intristez, de la cine sa ma astept la bucurie, daca nu de la cel intristat de mine?

2:3 Si v-am scris cum v-am scris, ca, la venirea mea, sa n-am intristare din partea celor ce trebuiau sa-mi faca bucurie; si sunt incredintat, cu privire la voi toti, ca bucuria mea este bucuria voastra a tuturor.

2:4 V-am scris cu multa mahnire si strangere de inima, cu ochii scaldati in lacrimi, nu ca sa va intristati, ci ca sa vedeti dragostea nespus de mare pe care o am fata de voi.

2:5 Daca a fost cineva o pricina de intristare, nu m-a intristat numai pe mine, ci pe voi toti; cel putin in parte, ca sa nu spun prea mult.

2:6 Este destul pentru omul acesta pedeapsa care i-a fost data de cei mai multi;

2:7 asa ca, acum, este mai bine sa-l iertati si sa-l mangaiati, ca sa nu fie doborat de prea multa mahnire.

2:8 De aceea, va rog sa va aratati iarasi dragostea fata de el;

2:9 caci v-am scris si cu gandul ca sa va pun la incercare si sa vad daca sunteti ascultatori in totul.

2:10 Dar pe cine iertati voi, il iert si eu. In adevar, ce am iertat eu - daca am iertat ceva - am iertat pentru voi, in fata lui Hristos,

2:11 ca sa nu lasam pe Satana sa aiba un castig de la noi; caci nu suntem in nestiinta despre planurile lui.

2:12 Cand am ajuns la Troa pentru Evanghelia lui Hristos, macar ca mi se deschisese acolo o usa in Domnul,

2:13 n-am avut liniste in duhul meu, fiindca n-am gasit pe fratele meu Tit; de aceea, mi-am luat ziua buna de la frati si am plecat in Macedonia.

2:14 Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui.

2:15 In adevar, noi suntem, inaintea lui Dumnezeu, o mireasma a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mantuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzarii:

2:16 pentru acestia, o mireasma de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasma de la viata spre viata. Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?

2:17 Caci noi nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu, cum fac cei mai multi; ci vorbim cu inima curata, din partea lui Dumnezeu, inaintea lui Dumnezeu, in Hristos.