Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36]

2 Cronici
Capitolul 1

1:1 Solomon, fiul lui David, s-a intarit in domnie; Domnul Dumnezeul lui a fost cu el; si l-a inaltat din ce in ce mai mult.

1:2 Solomon a poruncit intregului Israel, capeteniilor peste mii si sute, judecatorilor, mai marilor intregului Israel, capeteniilor caselor parintesti;

1:3 si Solomon s-a dus cu toata adunarea la inaltimea de la Gabaon. Acolo se afla Cortul intalnirii lui Dumnezeu, facut in pustiu de Moise, robul Domnului.

1:4 Dar chivotul lui Dumnezeu fusese mutat de David din Chiriat-Iearim la locul pe care i-l pregatise, caci ii intinsese un Cort la Ierusalim.

1:5 Tot acolo se afla, inaintea Cortului Domnului, altarul de arama pe care-l facuse Betaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur.

1:6 Solomon si adunarea au cautat pe Domnul. Si acolo, pe altarul de arama care era inaintea Cortului intalnirii, a adus Solomon Domnului o mie de arderi de tot.

1:7 In timpul noptii, Dumnezeu S-a aratat lui Solomon si i-a zis: Cere ce vrei sa-ti dau.

1:8 Solomon a raspuns lui Dumnezeu: Tu ai aratat o mare bunavointa tatalui meu, David, si m-ai pus sa domnesc in locul lui.

1:9 Acum, Doamne Dumnezeule, implineasca-se fagaduinta Ta facuta tatalui meu David, fiindca m-ai pus sa domnesc peste un popor mare la numar, ca pulberea pamantului!

1:10 Da-mi, dar, intelepciune si pricepere, ca sa stiu cum sa ma port in fruntea acestui popor! Caci cine ar putea sa judece pe poporul Tau, pe poporul acesta atat de mare?

1:11 Dumnezeu a zis lui Solomon: Fiindca dorinta aceasta este in inima ta, fiindca nu ceri nici bogatii, nici averi, nici slava, nici moartea vrajmasilor tai, nici chiar o viata lunga, ci ceri pentru tine intelepciune si pricepere ca sa judeci pe poporul Meu, peste care te-am pus sa domnesti,

1:12 intelepciunea si priceperea iti sunt date. Iti voi da, pe deasupra, bogatii, averi si slava, cum n-a mai avut niciodata niciun imparat inaintea ta si cum nici nu va mai avea dupa tine.

1:13 Solomon s-a intors la Ierusalim, dupa ce a parasit inaltimea de la Gabaon si Cortul intalnirii. Si a domnit peste Israel.

1:14 Solomon a strans care si calarime; avea o mie patru sute de care si douasprezece mii de calareti, pe care i-a asezat in cetatile unde tinea carele si la Ierusalim langa imparat.

1:15 Imparatul a facut argintul si aurul tot atat de obisnuite la Ierusalim ca pietrele, si cedrii tot atat de obisnuiti ca sicomorii care cresc in campie.

1:16 Solomon isi aducea caii din Egipt; o ceata de negustori ai imparatului se duceau si-i luau in cete pe un pret hotarat;

1:17 se duceau si aduceau din Egipt un car cu sase sute de sicli de argint, si un cal, cu o suta cincizeci de sicli. Tot asa aduceau si pentru toti imparatii hetitilor si pentru imparatii Siriei.