Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36]

2 Cronici
Capitolul 21

21:1 Iosafat a adormit cu parintii sai si a fost ingropat cu parintii sai in cetatea lui David. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ioram.

21:2 Ioram avea ca frati, fii ai lui Iosafat, pe Azaria, Iehiel, Zaharia, Azaria, Micael si Sefatia, toti fii ai lui Iosafat, imparatul lui Israel.

21:3 Tatal lor le daduse daruri insemnate in argint, in aur si in lucruri scumpe, impreuna cu cetati intarite in Iuda; dar imparatia a lasat-o lui Ioram, pentru ca el era intaiul nascut.

21:4 Cand a luat Ioram in stapanire imparatia tatalui sau si cand s-a intarit, a omorat cu sabia pe toti fratii sai si pe vreo cativa din capii lui Israel.

21:5 Ioram avea treizeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit opt ani la Ierusalim.

21:6 El a umblat in calea imparatilor lui Israel, cum facuse casa lui Ahab, caci avea de nevasta pe o fata a lui Ahab, si a facut ce este rau inaintea Domnului.

21:7 Dar Domnul n-a voit sa piarda casa lui David, din pricina legamantului pe care-l facuse cu David si din pricina fagaduintei pe care o facuse ca ii va da intotdeauna o lumina, lui si fiilor lui.

21:8 Pe vremea sa, Edom s-a rasculat impotriva stapanirii lui Iuda si si-a pus un imparat.

21:9 Ioram a pornit cu capeteniile si cu toate carele sale. Sculandu-se noaptea, a batut pe edomiti, care-l inconjurau, si pe capeteniile carelor lor.

21:10 Rascoala lui Edom impotriva stapanirii lui Iuda a tinut pana in ziua de azi. In acelasi timp s-a rasculat si Libna impotriva stapanirii lui, pentru ca parasise pe Domnul Dumnezeul parintilor sai.

21:11 Ioram a facut chiar inaltimi in muntii lui Iuda. A tarat pe locuitorii Ierusalimului la curvie si a amagit pe Iuda.

21:12 I-a venit o scrisoare de la prorocul Ilie, care zicea: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: Pentru ca n-ai umblat in caile tatalui tau, Iosafat, si in caile lui Asa, imparatul lui Iuda,

21:13 ci ai umblat in calea imparatilor lui Israel; pentru ca ai tarat la curvie pe Iuda si locuitorii Ierusalimului, cum a facut casa lui Ahab fata de Israel; si pentru ca ai omorat pe fratii tai, care erau mai buni decat tine si care faceau parte din insasi casa tatalui tau; -

21:14 iata, Domnul va lovi cu o mare urgie pe poporul tau, pe fiii tai, pe nevestele tale si tot ce este al tau.

21:15 Iar pe tine te va lovi cu o boala grea, cu o boala de maruntaie care se va ingreuia din zi in zi pana cand iti vor iesi maruntaiele din pricina tariei bolii.

21:16 Si Domnul a atatat impotriva lui Ioram duhul filistenilor si al arabilor, care sunt in vecinatatea etiopienilor.

21:17 S-au suit impotriva lui Iuda, au navalit in el, au jefuit toate bogatiile care se aflau in casa imparatului si i-au luat fiii si nevestele, asa incat nu i-a mai ramas alt fiu decat Ioahaz, cel mai tanar dintre fiii sai.

21:18 Dupa toate acestea, Domnul l-a lovit cu o boala de maruntaie, care era fara leac.

21:19 Ea s-a ingreuiat din zi in zi, si pe la sfarsitul anului al doilea i-au iesit lui Ioram maruntaiele din pricina tariei bolii. A murit in dureri grele. Si poporul lui n-a ars tamaie in cinstea lui, cum facuse pentru parintii lui.

21:20 Avea treizeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit opt ani la Ierusalim. A murit fara sa lase parere de rau in urma, si l-au ingropat in cetatea lui David, dar nu in mormintele imparatilor.