Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36]

2 Cronici
Capitolul 33

33:1 Manase avea doisprezece ani cand a ajuns imparat si a domnit cincizeci si cinci de ani la Ierusalim.

33:2 El a facut ce este rau inaintea Domnului, dupa uraciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

33:3 A zidit iarasi inaltimile pe care le daramase tatal sau, Ezechia. A ridicat altare Baalilor, a facut idoli Astarteii si s-a inchinat inaintea intregii ostiri a cerurilor si i-a slujit.

33:4 A zidit altare in Casa Domnului, macar ca Domnul zisese: In Ierusalim va fi Numele Meu pe vecie.

33:5 A zidit altare intregii ostiri a cerurilor, in cele doua curti ale Casei Domnului.

33:6 Si-a trecut fiii prin foc in valea fiilor lui Hinom, umbla cu descantece si vrajitorii si tinea la el oameni care chemau duhurile si care-i spuneau viitorul. A facut din ce in ce mai mult ce este rau inaintea Domnului, ca sa-L manie.

33:7 A pus chipul cioplit al idolului pe care-l facuse in Casa lui Dumnezeu, despre care Dumnezeu spusese lui David si fiului sau Solomon: In Casa aceasta si in Ierusalim, pe care l-am ales din toate semintiile lui Israel, Imi voi pune Numele pe vecie.

33:8 Nu voi mai stramuta pe Israel din tara pe care am dat-o parintilor vostri, numai sa caute sa implineasca tot ce le-am poruncit, dupa toata Legea, invataturile si poruncile date prin Moise.

33:9 Dar Manase a fost pricina ca Iuda si locuitorii Ierusalimului s-au ratacit si au facut rau mai mult decat neamurile pe care le nimicise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

33:10 Domnul a vorbit lui Manase si poporului sau, dar ei n-au vrut sa asculte.

33:11 Atunci Domnul a trimis impotriva lor pe capeteniile ostirii imparatului Asiriei, care au prins pe Manase si l-au pus in lanturi. L-au legat cu lanturi de arama si l-au dus la Babilon.

33:12 Cand a fost la stramtorare, s-a rugat Domnului Dumnezeului lui si s-a smerit adanc inaintea Dumnezeului parintilor sai.

33:13 I-a facut rugaciuni; si Domnul, lasandu-Se induplecat, i-a ascultat cererile si l-a adus inapoi la Ierusalim in imparatia lui. Si Manase a cunoscut ca Domnul este Dumnezeu.

33:14 Dupa aceea, a zidit afara din cetatea lui David, la apus, spre Ghihon, in vale, un zid care se intindea pana la poarta pestilor si cu care a inconjurat dealul si l-a facut foarte inalt. A pus si capetenii de razboi in toate cetatile intarite ale lui Iuda.

33:15 A inlaturat din Casa Domnului dumnezeii straini si idolul Astarteii, a daramat toate altarele pe care le zidise pe muntele Casei Domnului si la Ierusalim si le-a aruncat afara din cetate.

33:16 A asezat din nou altarul Domnului, a adus pe el jertfe de multumire si de lauda si a poruncit lui Iuda sa slujeasca Domnului Dumnezeului lui Israel.

33:17 Poporul jertfea tot pe inaltimi, dar numai Domnului Dumnezeului sau.

33:18 Celelalte fapte ale lui Manase, rugaciunea lui catre Dumnezeul lui si cuvintele prorocilor care i-au vorbit in Numele Domnului Dumnezeului lui Israel sunt scrise in faptele imparatilor lui Israel.

33:19 Rugaciunea lui si felul in care l-a ascultat Dumnezeu, pacatele si nelegiuirile lui, locurile unde a zidit inaltimi si a inaltat idoli Astarteii si chipuri cioplite, inainte de a se smeri, sunt scrise in cartea lui Hozai.

33:20 Manase a adormit cu parintii sai si a fost ingropat in casa lui. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Amon.

33:21 Amon avea douazeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit doi ani la Ierusalim.

33:22 El a facut ce este rau inaintea Domnului, cum facuse tatal sau, Manase. A adus jertfe tuturor chipurilor cioplite pe care le facuse tatal sau, Manase, si le-a slujit.

33:23 Si nu s-a smerit inaintea Domnului, cum se smerise tatal sau, Manase, caci Amon s-a facut din ce in ce mai vinovat.

33:24 Slujitorii lui au uneltit impotriva lui si l-au omorat in casa lui.

33:25 Dar poporul tarii a ucis pe toti cei ce uneltisera impotriva imparatului Amon. Si, in locul lui, poporul tarii a pus imparat pe fiul sau Iosia.