Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25]

2 Imparati
Capitolul 13

13:1 In al douazeci si treilea an al lui Ioas, fiul lui Ahazia, imparatul lui Iuda, a inceput sa domneasca peste Israel la Samaria Ioahaz, fiul lui Iehu. A domnit saptesprezece ani.

13:2 El a facut ce este rau inaintea Domnului; a savarsit aceleasi pacate ca Ieroboam, fiul lui Nebat, care facuse pe Israel sa pacatuiasca, si nu s-a abatut de la ele.

13:3 Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel si i-a dat in mainile lui Hazael, imparatul Siriei, si in mainile lui Ben-Hadad, fiul lui Hazael, tot timpul cat au trait imparatii acestia.

13:4 Ioahaz s-a rugat Domnului. Domnul l-a ascultat, caci a vazut apasarea sub care tinea imparatul Siriei pe Israel,

13:5 si Domnul a dat un izbavitor lui Israel. Copiii lui Israel au scapat din mainile sirienilor si au locuit in corturile lor ca mai inainte.

13:6 Dar nu s-au abatut de la pacatele casei lui Ieroboam, care facuse pe Israel sa pacatuiasca; s-au dedat si ei la ele, si chiar idolul Astarteii statea inca in picioare la Samaria.

13:7 Din tot poporul lui Ioahaz, Domnul nu-i lasase decat cincizeci de calareti, zece care si zece mii de pedestri; caci imparatul Siriei ii prapadise si-i facuse ca pulberea pe care o calci in picioare.

13:8 Celelalte fapte ale lui Ioahaz, tot ce a facut el si ispravile lui nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Israel?

13:9 Ioahaz a adormit cu parintii sai, si l-au ingropat la Samaria. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ioas.

13:10 In al treizeci si saptelea an al lui Ioas, imparatul lui Iuda, a inceput sa domneasca peste Israel la Samaria Ioas, fiul lui Ioahaz. A domnit saisprezece ani.

13:11 El a facut ce este rau inaintea Domnului; nu s-a abatut de la niciunul din pacatele lui Ieroboam, fiul lui Nebat, care facuse pe Israel sa pacatuiasca, si s-a dedat la ele ca si el.

13:12 Celelalte fapte ale lui Ioas, tot ce a facut el, ispravile lui si razboiul pe care l-a avut cu Amatia, imparatul lui Iuda, nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Israel?

13:13 Ioas a adormit cu parintii sai. Si pe scaunul lui de domnie s-a suit Ieroboam. Ioas a fost ingropat la Samaria cu imparatii lui Israel.

13:14 Elisei s-a imbolnavit de o boala de care a murit. Ioas, imparatul lui Israel, s-a coborat la el, a plans pe fata lui si a zis: Parinte, parinte! Carul lui Israel si calarimea lui.

13:15 Elisei i-a zis: Ia un arc si sageti! Si a luat un arc si niste sageti!

13:16 Apoi Elisei a zis imparatului lui Israel: Incordeaza arcul cu mana ta. Si dupa ce l-a incordat cu mana lui, Elisei si-a pus mainile pe mainile imparatului

13:17 si a zis: Deschide fereastra dinspre rasarit. Si a deschis-o. Elisei a zis: Trage. Si a tras. Elisei a zis: Aceasta este o sageata de izbavire din partea Domnului, o sageata de izbavire impotriva sirienilor: vei bate pe sirieni la Afec pana ii vei nimici.

13:18 Elisei a mai zis: Ia sageti. Si a luat. Elisei a zis imparatului lui Israel: Loveste in pamant! Si a lovit de trei ori, apoi s-a oprit.

13:19 Omul lui Dumnezeu s-a maniat pe el si a zis: Trebuia sa lovesti de cinci sau sase ori: atunci ai fi batut pe sirieni pana i-ai fi nimicit, acum ii vei bate numai de trei ori.

13:20 Elisei a murit si a fost ingropat. In anul urmator, au intrat in tara niste cete de moabiti.

13:21 Si, pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare.

13:22 Hazael, imparatul Siriei, asuprise pe Israel tot timpul vietii lui Ioahaz.

13:23 Dar Domnul S-a indurat de ei si a avut mila de ei, Si-a intors fata spre ei din pricina legamantului Sau cu Avraam, Isaac si Iacov, n-a vrut sa-i nimiceasca, si pana acum nu i-a lepadat de la fata Lui.

13:24 Hazael, imparatul Siriei, a murit, si in locul lui a domnit fiul sau Ben-Hadad.

13:25 Ioas, fiul lui Ioahaz, a luat inapoi din mainile lui Ben-Hadad, fiul lui Hazael, cetatile luate de Hazael de la Ioahaz, tatal sau, in timpul razboiului. Ioas l-a batut de trei ori si a luat inapoi cetatile lui Israel.