Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25]

2 Imparati
Capitolul 21

21:1 Manase avea doisprezece ani cand a ajuns imparat, si a domnit cincizeci si cinci de ani la Ierusalim. Mama sa se numea Heftiba.

21:2 El a facut ce este rau inaintea Domnului, dupa uraciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

21:3 El a zidit din nou inaltimile pe care le daramase tatal sau, Ezechia, a ridicat altare lui Baal, a facut un idol al Astarteii, cum facuse Ahab, imparatul lui Israel, si s-a inchinat inaintea intregii ostiri a cerurilor si i-a slujit.

21:4 A zidit astfel altare in Casa Domnului, macar ca Domnul spusese: In Ierusalim Imi voi pune Numele.

21:5 A zidit altare intregii ostiri a cerurilor in cele doua curti ale Casei Domnului.

21:6 Si-a trecut pe fiul sau prin foc; se indeletnicea cu ghicirea si vrajitoria, si a tinut la el oameni care chemau duhurile si ghiceau viitorul. A facut din ce in ce mai mult ce este rau inaintea Domnului, maniindu-L.

21:7 A pus idolul Astarteii, pe care-l facuse, in Casa despre care Domnul spusese lui David si fiului sau Solomon: In Casa aceasta si in Ierusalim, pe care l-am ales din toate semintiile lui Israel, vreau sa pun pentru totdeauna Numele Meu.

21:8 Nu voi mai muta piciorul lui Israel afara din tara pe care am dat-o parintilor lui, numai sa aiba grija sa implineasca tot ce le-am poruncit si toata Legea pe care le-a dat-o robul Meu Moise.

21:9 Dar ei n-au ascultat; si Manase a fost pricina pentru care s-au ratacit si au facut rau mai mult decat neamurile pe care le nimicise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

21:10 Atunci Domnul a vorbit astfel prin robii Sai prorocii:

21:11 Pentru ca Manase, imparatul lui Iuda, a savarsit aceste uraciuni, pentru ca a facut mai rau decat tot ce facusera inaintea lui amoritii si pentru ca a facut si pe Iuda sa pacatuiasca prin idolii lui,

21:12 iata ce zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Voi aduce peste Ierusalim si peste Iuda nenorociri care vor asurzi urechile oricui va auzi vorbindu-se de ele.

21:13 Voi intinde asupra Ierusalimului franghia, ca asupra Samariei, si cumpana, ca asupra casei lui Ahab: si voi curata Ierusalimul, ca o farfurie, care se curata si se rastoarna cu fata in jos, dupa ce a fost curatata.

21:14 Voi parasi ramasita mostenirii Mele si-i voi da in mainile vrajmasilor lor; si vor ajunge de jaful si prada tuturor vrajmasilor lor,

21:15 pentru ca au facut ce este rau inaintea Mea si M-au maniat din ziua cand au iesit parintii lor din Egipt pana in ziua de azi!

21:16 Manase a varsat de asemenea mult sange nevinovat, pana acolo incat a umplut Ierusalimul de la un capat la altul, afara de pacatele pe care le-a savarsit si in care a tarat si pe Iuda, facand ce este rau inaintea Domnului.

21:17 Celelalte fapte ale lui Manase, tot ce a facut el si pacatele la care s-a dedat nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

21:18 Manase a adormit cu parintii sai si a fost ingropat in gradina casei, in gradina lui Uza. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Amon.

21:19 Amon avea douazeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit doi ani la Ierusalim. Mama sa se chema Mesulemet, fata lui Harut din Iotba.

21:20 El a facut ce este rau inaintea Domnului, cum facuse tatal sau, Manase;

21:21 a umblat in toata calea in care umblase tatal sau, a slujit idolilor carora slujise si tatal sau si s-a inchinat inaintea lor;

21:22 a parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor sai si n-a umblat in calea Domnului.

21:23 Slujitorii lui Amon au uneltit impotriva lui si au omorat pe imparat in casa lui.

21:24 Dar poporul tarii a lovit pe toti cei ce uneltisera impotriva imparatului Amon; si poporul tarii a pus imparat, in locul sau, pe fiul sau Iosia.

21:25 Celelalte fapte ale lui Amon si ce a facut el nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

21:26 L-au ingropat in mormantul sau, in gradina lui Uza. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Iosia.