Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25]

2 Imparati
Capitolul 22

22:1 Iosia avea opt ani cand s-a facut imparat, si a domnit treizeci si unu de ani la Ierusalim. Mama sa se chema Iedida, fata lui Adaia din Botcat.

22:2 El a facut ce este bine inaintea Domnului si a umblat in toata calea tatalui sau David; nu s-a abatut de la ea nici la dreapta, nici la stanga.

22:3 In anul al optsprezecelea al imparatului Iosia, imparatul a trimis in Casa Domnului pe Safan, logofatul, fiul lui Atalia, fiul lui Mesulam. El i-a zis:

22:4 Suie-te la marele preot Hilchia si spune-i sa stranga argintul adus in Casa Domnului, pe care l-au primit de la popor cei ce pazesc pragul.

22:5 Sa se dea argintul acesta in mainile mesterilor insarcinati cu lucrarea in Casa Domnului. Si sa-l dea celor ce lucreaza la dregerea stricaciunilor Casei Domnului,

22:6 anume: dulgherilor, zidarilor si pietrarilor, pentru cumparaturile de lemn si de pietre cioplite, trebuitoare pentru dregerea stricaciunilor Casei.

22:7 Dar sa nu li se ceara socoteala de argintul dat in mainile lor, caci ei lucreaza cinstit.

22:8 Atunci marele preot Hilchia a zis lui Safan, logofatul: Am gasit cartea Legii in Casa Domnului. Si Hilchia a dat cartea lui Safan, si Safan a citit-o.

22:9 Apoi logofatul Safan s-a dus sa dea socoteala imparatului si a zis: Slujitorii tai au strans argintul care se afla in Casa si l-au dat in mainile mesterilor insarcinati cu facerea lucrarii in Casa Domnului.

22:10 Safan, logofatul, a mai spus imparatului: Preotul Hilchia mi-a dat o carte. Si Safan a citit-o inaintea imparatului.

22:11 Cand a auzit imparatul cuvintele din cartea Legii, si-a sfasiat hainele.

22:12 Si imparatul a dat porunca aceasta preotului Hilchia, lui Ahicam, fiul lui Safan, lui Acbor, fiul lui Mica, lui Safan, logofatul, si lui Asaia, slujitorul imparatului:

22:13 Duceti-va si intrebati pe Domnul pentru mine, pentru popor si pentru Iuda, cu privire la cuvintele cartii acesteia care s-a gasit; caci mare este mania Domnului care s-a aprins impotriva noastra, pentru ca parintii nostri n-au ascultat de cuvintele cartii acesteia si n-au implinit tot ce ne este poruncit in ea.

22:14 Preotul Hilchia, Ahicam, Acbor, Safan si Asaia, s-au dus la prorocita Hulda, nevasta lui Salum, fiul lui Ticva, fiul lui Harhas, pazitorul vesmintelor. Ea locuia la Ierusalim, in cealalta mahala a cetatii. Dupa ce i-au vorbit,

22:15 ea le-a zis: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: Spuneti omului care v-a trimis la mine:

22:16 Asa vorbeste Domnul: Iata, voi trimite nenorociri asupra locului acestuia si asupra locuitorilor lui, dupa toate cuvintele cartii pe care a citit-o imparatul lui Iuda.

22:17 Pentru ca M-au parasit si au adus tamaie altor dumnezei, maniindu-Ma prin toate lucrarile mainilor lor, mania Mea s-a aprins impotriva locului acestuia si nu se va stinge.

22:18 Dar sa spuneti imparatului lui Iuda care v-a trimis sa intrebati pe Domnul: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel despre cuvintele pe care le-ai auzit:

22:19 Pentru ca ti s-a miscat inima, pentru ca te-ai smerit inaintea Domnului cand ai auzit ce am spus impotriva acestui loc si impotriva locuitorilor lui, care vor ajunge de spaima si de blestem, si pentru ca ti-ai sfasiat hainele si ai plans inaintea Mea, si Eu am auzit - zice Domnul. -

22:20 De aceea, iata, te voi adauga la parintii tai, vei fi adaugat in pace in mormantul tau si nu-ti vor vedea ochii toate nenorocirile pe care le voi aduce asupra locului acestuia. Ei au adus imparatului raspunsul acesta.