Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25]

2 Imparati
Capitolul 24

24:1 Pe vremea sa, Nebucadnetar, imparatul Babilonului, a pornit cu razboi. Ioiachim i-a fost supus trei ani; dar s-a rasculat din nou impotriva lui.

24:2 Atunci Domnul a trimis impotriva lui Ioiachim cete de haldei, cete de sirieni, cete de moabiti si cete de amoniti; le-a trimis impotriva lui Iuda, ca sa-l nimiceasca, dupa cuvantul pe care-l spusese Domnul prin robii Sai prorocii.

24:3 Lucrul acesta s-a intamplat numai dupa porunca Domnului, care voia sa lepede pe Iuda dinaintea Lui, din pricina tuturor pacatelor savarsite de Manase

24:4 si din pricina sangelui nevinovat pe care-l varsase Manase si de care umpluse Ierusalimul. De aceea, lucrul acesta Domnul n-a vrut sa-l ierte.

24:5 Celelalte fapte ale lui Ioiachim si tot ce a facut el nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Iuda?

24:6 Ioiachim a adormit cu parintii sai. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ioiachin.

24:7 Imparatul Egiptului n-a mai iesit din tara lui, caci imparatul Babilonului luase tot ce era al imparatului Egiptului, de la paraul Egiptului pana la raul Eufratului.

24:8 Ioiachin avea optsprezece ani cand a ajuns imparat si a domnit trei luni la Ierusalim. Mama sa se chema Nehusta, fata lui Elnatan, din Ierusalim.

24:9 El a facut ce este rau inaintea Domnului, intocmai cum facuse tatal sau.

24:10 In vremea aceea, slujitorii lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului, s-au suit impotriva Ierusalimului, si cetatea a fost impresurata.

24:11 Nebucadnetar, imparatul Babilonului, a venit inaintea cetatii pe cand o impresurau slujitorii lui.

24:12 Atunci Ioiachin, imparatul lui Iuda, s-a dus la imparatul Babilonului, cu mama sa, cu slujitorii, capeteniile si dregatorii lui. Si imparatul Babilonului l-a luat prins, in al optulea an al domniei lui.

24:13 A luat de acolo toate vistieriile Casei Domnului si vistieriile casei imparatului; si a sfaramat toate vasele de aur pe care le facuse Solomon, imparatul lui Israel, in Templul Domnului, cum spusese Domnul.

24:14 A dus in robie tot Ierusalimul, toate capeteniile si toti oamenii viteji, in numar de zece mii, cu toti teslarii si fierarii: n-a mai ramas decat poporul sarac al tarii.

24:15 A stramutat pe Ioiachin la Babilon; si a dus robi din Ierusalim la Babilon, pe mama imparatului, pe nevestele imparatului si pe dregatorii lui si pe mai marii tarii,

24:16 pe toti razboinicii, in numar de sapte mii, si pe teslari si fierari, in numar de o mie, toti numai oameni viteji si buni pentru razboi. Imparatul Babilonului i-a luat robi in Babilon.

24:17 Si imparatul Babilonului a pus imparat, in locul lui Ioiachin, pe unchiul sau Matania, caruia i-a schimbat numele in Zedechia.

24:18 Zedechia avea douazeci si unu de ani cand a ajuns imparat si a domnit unsprezece ani la Ierusalim. Mama sa se chema Hamutal, fata lui Ieremia, din Libna.

24:19 El a facut ce este rau inaintea Domnului, intocmai cum facuse Ioiachim.

24:20 Si lucrul acesta s-a intamplat din pricina maniei Domnului impotriva Ierusalimului si impotriva lui Iuda, pe care voia sa-i lepede dinaintea Lui. Si Zedechia s-a rasculat impotriva imparatului Babilonului.