Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25]

2 Imparati
Capitolul 7

7:1 Elisei a zis: Ascultati cuvantul Domnului! Asa vorbeste Domnul: Maine, la ceasul acesta, se va vinde la poarta Samariei o masura de floare de faina cu un siclu, si doua masuri de orz, cu un siclu.

7:2 Calaretul pe bratul caruia se rezema imparatul a raspuns omului lui Dumnezeu: Chiar daca ar face Domnul ferestre in cer, cum s-ar putea intampla un asemenea lucru? Si Elisei a zis: Vei vedea cu ochii tai: dar tu nu vei manca din ele.

7:3 La intrarea portii erau patru leprosi, care au zis unul catre altul: La ce sa sedem aici pana vom muri?

7:4 Daca ne vom gandi sa intram in cetate, in cetate este foamete, si vom muri; si daca vom sta aici, de asemenea vom muri. Haidem, dar, sa ne aruncam in tabara Sirienilor; daca ne vor lasa cu viata, vom trai, iar daca ne vor omori, vom muri.

7:5 Au plecat, dar, in amurg sa se duca in tabara sirienilor. Si cand au ajuns la intrarea taberei sirienilor, iata ca nu era nimeni.

7:6 Domnul facuse sa se auda in tabara sirienilor un vuiet de care si un vuiet de cai, vuietul unei mari ostiri, si isi zisesera unul catre altul: Imparatul lui Israel a tocmit impotriva noastra pe imparatii hetitilor si pe imparatii egiptenilor ca sa vina sa lupte impotriva noastra.

7:7 Si s-au sculat si au luat-o la fuga in amurg. Si-au lasat corturile, caii si magarii, tabara asa cum era, si au fugit ca sa-si scape viata.

7:8 Leprosii, ajungand la intrarea taberei, au patruns intr-un cort, au mancat si au baut, au luat din el argint, aur si haine, si s-au dus si le-au ascuns. S-au intors iarasi, au patruns intr-un alt cort si au luat si de acolo lucruri pe care s-au dus si le-au ascuns.

7:9 Apoi si-au zis unul altuia: Nu facem bine! Ziua aceasta este o zi de veste buna. Daca vom tacea si daca vom astepta pana la lumina zilei de maine, vom fi pedepsiti. Veniti acum si haidem sa dam de stire casei imparatului.

7:10 Au plecat si au chemat pe strajerii de la poarta cetatii si le-au spus asa: Am intrat in tabara sirienilor, si iata ca nu este nimeni, nu se aude niciun glas de om; n-am gasit decat cai legati si magari legati, si corturile asa cum erau.

7:11 Strajerii de la poarta au strigat si au trimis vestea aceasta inauntrul casei imparatului.

7:12 Imparatul s-a sculat noaptea si a zis slujitorilor sai: Vreau sa va spun ce ne fac sirienii. Fiindca stiu ca suntem flamanzi, au parasit tabara ca sa se ascunda in ogoare si si-au zis: Cand vor iesi din cetate, ii vom prinde vii si vom intra in cetate.

7:13 Unul din slujitorii imparatului a raspuns: Sa se ia cinci din caii care au mai ramas in cetate - li se va intampla doar cum s-a intamplat la toata multimea lui Israel care a mai ramas, toata multimea lui Israel care se istoveste - si sa trimitem sa vedem ce se petrece.

7:14 Au luat doua care cu caii lor, si imparatul a trimis niste soli pe urmele ostirii sirienilor, zicand: Duceti-va si vedeti.

7:15 S-au dus dupa ei pana la Iordan; si iata ca tot drumul era plin cu haine si lucruri pe care le aruncasera sirienii in goana lor. Solii s-au intors si au spus imparatului.

7:16 Poporul a iesit si a jefuit tabara sirienilor. Si s-a vandut o masura de floare de faina cu un siclu, si doua masuri de orz, cu un siclu, dupa cuvantul Domnului.

7:17 Imparatul incredintase paza portii in mana calaretului pe bratul caruia se rezemase atunci. Dar calaretul acesta a fost calcat in picioare de popor la poarta si a murit, dupa cuvantul pe care-l rostise omul lui Dumnezeu, cand se coborase imparatul la el.

7:18 Omul lui Dumnezeu spusese atunci imparatului: Maine, la ceasul acesta, se vor vinde la poarta Samariei doua masuri de orz cu un siclu, si o masura de floare de faina, cu un siclu.

7:19 Iar calaretul raspunsese omului lui Dumnezeu: Chiar daca ar face Domnul ferestre in cer, cum s-ar putea intampla un asemenea lucru? Si Elisei zisese: Vei vedea cu ochii tai; dar tu nu vei manca din ele.

7:20 In adevar asa i s-a si intamplat: a fost calcat in picioare la poarta de popor si a murit.