Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1]

2 Ioan
Capitolul 1

1:1 Prezbiterul, catre aleasa Doamna si catre copiii ei, pe care-i iubesc in adevar - si nu numai eu, ci toti cei ce cunosc adevarul -

1:2 pentru adevarul acesta care ramane in noi si care va fi cu noi in veac:

1:3 Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!

1:4 M-am bucurat foarte mult cand am aflat pe unii din copiii tai umbland in adevar, dupa porunca pe care am primit-o de la Tatal.

1:5 Si acum, te rog, Doamna, nu ca si cum ti-as scrie o porunca noua, ci cea pe care am avut-o de la inceput: sa ne iubim unii pe altii!

1:6 Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput.

1:7 Caci in lume s-au raspandit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!

1:8 Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina.

1:9 Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.

1:10 Daca vine cineva la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti: Bun venit!

1:11 Caci cine-i zice: Bun venit!, se face partas faptelor lui rele.

1:12 As avea sa va spun multe lucruri; dar nu voiesc sa vi le scriu pe hartie si cu cerneala; ci nadajduiesc sa vin la voi si sa va vorbesc gura catre gura, pentru ca bucuria noastra sa fie deplina.

1:13 Copiii surorii tale alese iti trimit sanatate. Amin.