Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2 Samuel
Capitolul 10

10:1 Dupa aceea, imparatul fiilor lui Amon a murit, si in locul lui a domnit fiul sau Hanun.

10:2 David a zis: Voi arata bunavointa lui Hanun, fiul lui Nahas, cum a aratat si tatal lui fata de mine. Si David a trimis pe slujitorii sai sa-l mangaie pentru moartea tatalui sau. Cand au ajuns slujitorii lui David in tara fiilor lui Amon,

10:3 capeteniile fiilor lui Amon au zis stapanului lor, Hanun: Crezi ca David iti trimite oameni sa te mangaie, ca sa cinsteasca pe tatal tau? Ori ca sa cunoasca si sa cerceteze cetatea, ca s-o nimiceasca isi trimite el slujitorii la tine?

10:4 Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, le-a ras barba pe jumatate si le-a taiat hainele pe jumatate pana la coapse. Apoi le-a dat drumul.

10:5 David, instiintat de lucrul acesta, a trimis niste oameni inaintea lor, caci oamenii aceia erau foarte batjocoriti; si imparatul a spus sa le spuna: Ramaneti la Ierihon pana va va creste barba, si pe urma sa va intoarceti.

10:6 Fiii lui Amon, vazand ca se facusera urati lui David, au tocmit douazeci de mii de pedestri de la sirienii din Bet-Rehob si de la sirienii din Toba, o mie de oameni de la imparatul din Maaca si douasprezece mii de oameni de la oamenii din Tob.

10:7 La auzul acestei vesti, David a trimis impotriva lor pe Ioab si toata ostirea, numai oameni viteji.

10:8 Fiii lui Amon au iesit si s-au asezat in siruri de bataie la intrarea portii; sirienii din Toba si din Rehob si oamenii din Tob si din Maaca erau deoparte in campie.

10:9 Ioab a vazut ca avea sa lupte si inainte si inapoi. A ales atunci din toti alesii lui Israel o ceata, pe care a asezat-o impotriva sirienilor;

10:10 si a pus sub porunca fratelui sau Abisai ce mai ramasese din popor, ca sa tina piept fiilor lui Amon.

10:11 El a zis: Daca sirienii vor fi mai tari decat mine, sa vii in ajutorul meu; si daca fiii lui Amon vor fi mai tari decat tine, voi veni eu sa te ajut.

10:12 Fii tare, si sa ne aratam plini de barbatie pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru; si Domnul sa faca ce va crede!

10:13 Ioab, cu poporul lui, a inaintat la lupta impotriva sirienilor, si ei au luat-o la fuga dinaintea lui.

10:14 Si cand au vazut fiii lui Amon ca sirienii o luasera la fuga, au fugit si ei dinaintea lui Abisai si au intrat in cetate. Ioab a plecat de la fiii lui Amon si s-a intors la Ierusalim.

10:15 Sirienii, vazand ca fusesera batuti de Israel, si-au strans puterile.

10:16 Hadarezer a trimis dupa sirienii care erau de cealalta parte a Raului; si au venit la Helam, in frunte cu Sobac, capetenia ostirii lui Hadarezer.

10:17 Au dat de veste lui David, care a strans tot Israelul, a trecut Iordanul si a venit la Helam; sirienii s-au pregatit de au iesit inaintea lui David si au inceput lupta cu el.

10:18 Dar sirienii au fugit dinaintea lui Israel. Si David le-a taiat sapte sute de cai de trasura si patruzeci de mii de calareti; a lovit si pe capetenia ostirii lor, Sobac, care a murit pe loc.

10:19 Toti imparatii supusi lui Hadarezer, vazandu-se batuti de Israel, au facut pace cu Israel si i s-au supus. Si sirienii n-au mai indraznit sa ajute pe fiii lui Amon.