Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2 Samuel
Capitolul 20

20:1 Acolo era un om de nimic, numit Seba, fiul lui Bicri, beniamitul. El a sunat din trambita si a zis: Noi n-avem nicio parte cu David, nicio mostenire cu fiul lui Isai! Fiecare la cortul sau, Israele!

20:2 Si toti barbatii lui Israel s-au departat de David si au urmat pe Seba, fiul lui Bicri. Dar barbatii lui Iuda au ramas credinciosi imparatului lor si l-au insotit de la Iordan pana la Ierusalim.

20:3 David a intrat iarasi in casa lui, la Ierusalim. Imparatul a luat cele zece tiitoare pe care le lasase pentru paza casei si le-a pus intr-o casa sub paza; a ingrijit de ele, dar n-a intrat la ele. Si au fost inchise pana in ziua mortii lor, traind in vaduvie.

20:4 Imparatul a zis lui Amasa: Cheama-mi peste trei zile pe barbatii lui Iuda, si tu sa fii de fata aici.

20:5 Amasa a plecat sa cheme pe Iuda; dar a zabovit peste vremea pe care i-o hotarase imparatul.

20:6 David a zis atunci lui Abisai: Seba, fiul lui Bicri, ne va face acum mai mult rau decat Absalom. Ia tu insuti pe slujitorii stapanului tau si urmareste-l, ca nu cumva sa gaseasca cetati intarite si sa se ascunda dinaintea noastra.

20:7 Si Abisai a plecat, urmat de oamenii lui Ioab, de cheretiti si de peletiti si de toti vitejii; au iesit din Ierusalim, ca sa urmareasca pe Seba, fiul lui Bicri.

20:8 Cand au fost langa piatra cea mare care este la Gabaon, Amasa a ajuns inaintea lor. Ioab era incins cu o sabie pe deasupra hainelor de razboi, cu care era imbracat; ea era legata la coapsa si statea in teaca, si cand a inaintat Ioab, sabia a alunecat.

20:9 Ioab a zis lui Amasa: Esti sanatos, frate? Si cu mana dreapta a apucat pe Amasa de barba sa-l sarute.

20:10 Amasa n-a luat seama la sabia care era in mana lui Ioab; si Ioab l-a lovit cu ea in pantece si i-a varsat maruntaiele pe pamant, fara sa-i mai dea o a doua lovitura. Si Amasa a murit. Ioab si fratele sau Abisai au urmarit pe Seba, fiul lui Bicri.

20:11 Un barbat dintre oamenii lui Ioab a ramas langa Amasa si zicea: Cine vrea pe Ioab si cine este pentru David? Sa urmeze pe Ioab!

20:12 Amasa se rostogolea in sange in mijlocul drumului; si omul acela, vazand ca tot poporul se opreste, a tras pe Amasa din drum pe un camp si a aruncat o haina pe el, cand a vazut ca toti cei ce ajungeau langa el se opreau.

20:13 Dupa ce a fost luat din drum, fiecare a urmat pe Ioab, ca sa urmareasca pe Seba, fiul lui Bicri.

20:14 Ioab a strabatut toate semintiile lui Israel inspre Abel-Bet-Maaca, si toti barbatii de seama s-au strans si l-au urmat.

20:15 Au venit si au impresurat pe Seba in Abel-Bet-Maaca si au ridicat impotriva cetatii un val care atingea intaritura. Tot poporul care era cu Ioab sapa zidul ca sa-l faca sa cada.

20:16 Atunci o femeie inteleapta a inceput sa strige din cetate: Ascultati, ascultati! Spuneti, va rog, lui Ioab: Apropie-te pana aici, caci vreau sa-ti vorbesc!

20:17 El s-a apropiat de ea, si femeia a zis: Tu esti Ioab? El a raspuns: Eu sunt. Si ea i-a zis: Asculta vorbele roabei tale. El a raspuns: Ascult.

20:18 Si ea a zis: Odinioara era obiceiul sa se spuna: Sa intrebam in Abel! Si totul se ispravea astfel.

20:19 Eu sunt una din cetatile linistite si credincioase din Israel; si tu cauti sa pierzi o cetate care este o mama in Israel! Pentru ce ai nimici tu mostenirea Domnului?

20:20 Ioab a raspuns: Departe, departe de mine gandul sa nimicesc sau sa daram!

20:21 Nu este asa! Dar un om din muntele lui Efraim, numit Seba, fiul lui Bicri, a ridicat mana impotriva imparatului David; dati-l incoace numai pe el, si ma voi departa de cetate. Femeia a zis lui Ioab: Iata, capul lui iti va fi aruncat peste zid.

20:22 Si femeia s-a dus si a induplecat pe tot poporul cu intelepciunea ei; au taiat capul lui Seba, fiul lui Bicri, si l-au aruncat lui Ioab. Ioab a sunat din trambita; s-au imprastiat de langa cetate si fiecare s-a dus in cortul lui. Si Ioab s-a intors la Ierusalim, la imparat.

20:23 Ioab era mai mare peste toata ostirea lui Israel; Benaia, fiul lui Iehoiada, era in fruntea cheretitilor si a peletitilor;

20:24 Adoram era mai mare peste dari; Iosafat, fiul lui Ahilud, era scriitor (arhivar);

20:25 Seia era logofat; Tadoc si Abiatar erau preoti;

20:26 si Ira din Iair era slujbas de stat al lui David.