Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2 Samuel
Capitolul 5

5:1 Toate semintiile lui Israel au venit la David, in Hebron, si au zis: Iata ca noi suntem os din oasele tale si carne din carnea ta.

5:2 Chiar odinioara cand Saul era imparatul nostru, tu povatuiai si strangeai pe Israel. Domnul ti-a zis: Tu vei paste pe poporul Meu, Israel, si vei fi capetenia lui Israel.

5:3 Astfel toti batranii lui Israel au venit la imparat, in Hebron, si imparatul David a facut legamant cu ei la Hebron, inaintea Domnului. Si au uns pe David imparat peste Israel.

5:4 David era in varsta de treizeci de ani cand s-a facut imparat si a domnit patruzeci de ani.

5:5 La Hebron a domnit peste Iuda sapte ani si sase luni, si la Ierusalim a domnit treizeci si trei de ani peste tot Israelul si Iuda.

5:6 Imparatul a mers cu oamenii lui asupra Ierusalimului, impotriva iebusitilor, locuitorii tarii. Ei au zis lui David: Sa nu intri aici, caci si orbii si ologii ti se vor impotrivi! Prin aceasta voiau sa spuna ca David nu va intra cu niciun chip aici.

5:7 Dar David a pus mana pe cetatuia Sionului: aceasta este cetatea lui David.

5:8 David zisese in ziua aceea: Oricine va bate pe iebusiti sa arunce in canal pe schiopii si pe orbii aceia care sunt vrajmasii lui David. - De aceea se zice: Orbul si schiopul sa nu intre in Casa Domnului. -

5:9 David s-a asezat in cetatuie, pe care a numit-o cetatea lui David. A facut intarituri de jur imprejur, in afara si inauntrul lui Milo.

5:10 David ajungea tot mai mare, si Domnul Dumnezeul ostirilor era cu el.

5:11 Hiram, imparatul Tirului, a trimis soli lui David, si lemn de cedru, si tamplari si cioplitori de piatra, care au zidit o casa lui David.

5:12 David a cunoscut ca Domnul il intarea ca imparat al lui Israel si ca-i ridica imparatia din pricina poporului Sau, Israel.

5:13 David si-a mai luat tiitoare si neveste din Ierusalim, dupa ce a venit din Hebron, si i s-au nascut iarasi fii si fiice.

5:14 Iata numele celor ce i s-au nascut la Ierusalim: Samua, Sobab, Natan, Solomon,

5:15 Ibhar, Elisua, Nefeg, Iafia,

5:16 Elisama, Eliada si Elifelet.

5:17 Filistenii au aflat ca David fusese uns imparat peste Israel si s-au suit toti sa-l caute. David, caruia i s-a dat de stire, s-a coborat in cetatuie.

5:18 Filistenii au venit si s-au raspandit in Valea Refaim.

5:19 David a intrebat pe Domnul: Sa ma sui impotriva filistenilor? Ii vei da in mainile mele? Si Domnul a zis lui David: Suie-te, caci voi da pe filisteni in mainile tale.

5:20 David a venit la Baal-Peratim, unde i-a batut. Apoi a zis: Domnul a risipit pe vrajmasii mei dinaintea mea, ca niste ape care se rup. De aceea s-a dat locului aceluia numele Baal-Peratim.

5:21 Ei si-au lasat idolii acolo, si David si oamenii lui i-au luat.

5:22 Filistenii s-au suit din nou si s-au raspandit in Valea Refaim.

5:23 David a intrebat pe Domnul. Si Domnul a zis: Sa nu te sui; ci ia-i pe la spate si mergi asupra lor in dreptul duzilor.

5:24 Cand vei auzi un vuiet de pasi in varfurile duzilor, atunci sa te grabesti, caci Domnul merge inaintea ta ca sa bata ostirea filistenilor.

5:25 David a facut cum ii poruncise Domnul si a batut pe filisteni de la Gheba pana la Ghezer.