Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2 Samuel
Capitolul 6

6:1 David a strans iarasi pe toti alesii lui Israel, in numar de treizeci de mii de oameni.

6:2 Si David, cu tot poporul care era cu el, a pornit de la Baale-Iuda, ca sa suie de acolo chivotul lui Dumnezeu, inaintea caruia este chemat Numele Domnului ostirilor care sta intre heruvimi deasupra chivotului.

6:3 Au pus chivotul lui Dumnezeu intr-un car nou si l-au ridicat din casa lui Abinadab, de pe deal; Uza si Ahio, fiul lui Abinadab, carmuiau carul cel nou.

6:4 L-au luat, dar, din casa lui Abinadab, de pe deal; Uza mergea alaturi de chivotul lui Dumnezeu, si Ahio mergea inaintea chivotului.

6:5 David si toata casa lui Israel cantau inaintea Domnului cu tot felul de instrumente de lemn de chiparos, cu harpe, cu laute, cu timpane, cu fluiere si cu tambale.

6:6 Cand au ajuns la aria lui Nacon, Uza a intins mana spre chivotul lui Dumnezeu si l-a apucat, pentru ca era sa-l rastoarne boii.

6:7 Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Uza, si Dumnezeu l-a lovit pe loc pentru pacatul lui, si a murit acolo langa chivotul lui Dumnezeu.

6:8 David s-a intristat ca Dumnezeu lovise pe Uza cu o astfel de pedeapsa, rupandu-l pe loc. Si locul acesta a fost numit pana in ziua de azi Peret-Uza.

6:9 David s-a temut de Domnul in ziua aceea, si a zis: Cum sa intre chivotul Domnului la mine?

6:10 N-a vrut sa aduca chivotul Domnului la el in cetatea lui David, si l-a dus in casa lui Obed-Edom din Gat.

6:11 Chivotul Domnului a ramas trei luni in casa lui Obed-Edom din Gat, si Domnul a binecuvantat pe Obed-Edom si toata casa lui.

6:12 Au venit si au spus imparatului David: Domnul a binecuvantat casa lui Obed-Edom si tot ce avea, din pricina chivotului lui Dumnezeu. Atunci David a pornit si a suit chivotul lui Dumnezeu din casa lui Obed-Edom in cetatea lui David, in mijlocul veseliei.

6:13 Cand cei ce duceau chivotul Domnului au facut sase pasi, au jertfit un bou si un vitel gras.

6:14 David juca din rasputeri inaintea Domnului si era incins cu efodul de in subtire.

6:15 Astfel au suit David si toata casa lui Israel chivotul Domnului, in strigate de bucurie si in sunet de trambite.

6:16 Pe cand chivotul Domnului intra in cetatea lui David, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastra; si, vazand pe imparatul David sarind si jucand inaintea Domnului, l-a dispretuit in inima ei.

6:17 Dupa ce au adus chivotul Domnului, l-au pus la locul lui in mijlocul cortului pe care-l ridicase David pentru chivot; si David a adus inaintea Domnului arderi de tot si jertfe de multumire.

6:18 Cand a ispravit David de adus arderile de tot si jertfele de multumire, a binecuvantat poporul in Numele Domnului ostirilor.

6:19 Apoi a impartit la tot poporul, la toata multimea lui Israel, barbati si femei, fiecaruia cate o paine, o bucata de carne si o turta de stafide. Si tot poporul a plecat, fiecare la casa lui.

6:20 David s-a intors sa-si binecuvanteze casa. Mical, fata lui Saul, i-a iesit inainte si a zis: Cu cata cinste s-a purtat azi imparatul lui Israel descoperindu-se inaintea slujnicelor supusilor lui, cum s-ar descoperi un om de nimic!

6:21 David a raspuns Micalei: Inaintea Domnului, care m-a ales mai presus de tatal tau si de toata casa lui, ca sa ma puna capetenie peste poporul Domnului, peste Israel, inaintea Domnului am jucat.

6:22 Vreau sa ma arat si mai de nimic decat de data asta si sa ma injosesc in ochii mei; totusi voi fi in cinste la slujnicele de care vorbesti.

6:23 Si Mical, fata lui Saul, n-a avut copii pana in ziua mortii ei.