Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2 Samuel
Capitolul 8

8:1 Dupa aceea, David a batut pe filisteni si i-a smerit si a luat din mana filistenilor carmuirea capitalei lor.

8:2 A batut pe moabiti si i-a masurat cu o franghie, punandu-i sa se culce la pamant; a masurat doua franghii ca sa-i omoare, si o franghie plina ca sa-i lase vii. Si moabitii au fost supusi lui David si i-au platit un bir.

8:3 David a batut pe Hadadezer, fiul lui Rehob, imparatul din Toba, cand s-a dus sa-si aseze iarasi stapanirea peste raul Eufrat.

8:4 David i-a luat o mie sapte sute de calareti si douazeci de mii de pedestri; a taiat vinele cailor de trasura si n-a pastrat cai decat pentru o suta de care.

8:5 Sirienii din Damasc au venit in ajutorul lui Hadadezer, imparatul din Toba, si David a ucis douazeci si doua de mii de sirieni.

8:6 David a pus straja in Siria Damascului. Si sirienii au fost supusi lui David si i-au platit un bir. Domnul ocrotea pe David oriunde se ducea.

8:7 Si David a luat scuturile de aur, pe care le aveau slujitorii lui Hadadezer, si le-a adus la Ierusalim.

8:8 Imparatul David a mai luat multa arama din Betah si din Berotai, cetatile lui Hadadezer.

8:9 Toi, imparatul Hamatului, a auzit ca David batuse toata ostirea lui Hadadezer

8:10 si a trimis pe fiul sau Ioram la imparatul David, ca sa-i ureze de bine si sa-l laude ca a pornit lupta impotriva lui Hadadezer si ca l-a batut. Caci Toi era in razboi cu Hadadezer. Ioram a adus vase de argint, vase de aur si vase de arama.

8:11 Imparatul David le-a inchinat Domnului, cum inchinase si argintul si aurul luat de la toate neamurile pe care le biruise,

8:12 din Siria, din Moab, de la fiii lui Amon, de la filisteni, de la Amalec si din prada de la Hadadezer, fiul lui Rehob, imparatul din Toba.

8:13 La intoarcerea de la biruinta lui asupra sirienilor, David si-a facut iarasi un nume, batand in Valea Sarii optsprezece mii de edomiti.

8:14 A pus straji in Edom, a pus straji in tot Edomul. Si tot Edomul a fost supus lui David. Domnul ocrotea pe David pretutindeni pe unde mergea.

8:15 David a imparatit peste Israel si facea judecata si dreptate la tot poporul lui.

8:16 Ioab, fiul Teruiei, era mai mare peste ostire; Iosafat, fiul lui Ahilud, era mai mare peste scriitori;

8:17 Tadoc, fiul lui Ahitub, si Ahimelec, fiul lui Abiatar, erau preoti; Seraia era logofat;

8:18 Benaia, fiul lui Iehoiada, era capetenia cheretitilor si a peletitilor; si fiii lui David erau mari dregatori.