Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2 Samuel
Capitolul 9

9:1 David a zis: A mai ramas cineva din casa lui Saul, ca sa-i fac bine din pricina lui Ionatan?

9:2 Era un slujitor din casa lui Saul, numit Tiba, pe care l-au adus la David. Imparatul i-a zis: Tu esti Tiba? Si el a raspuns: Robul tau, da!

9:3 Imparatul a zis: Nu mai este nimeni din casa lui Saul ca sa ma port cu el cu o bunatate ca bunatatea lui Dumnezeu? Si Tiba a raspuns imparatului: Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare.

9:4 Imparatul a zis: Unde este? Si Tiba a raspuns imparatului: Este in casa lui Machir, fiul lui Amiel, la Lodebar.

9:5 Imparatul David l-a trimis sa-l ia din casa lui Machir, fiul lui Amiel, din Lodebar.

9:6 Si Mefiboset, fiul lui Ionatan, fiul lui Saul, a venit la David, a cazut cu fata la pamant si s-a inchinat. David a zis: Mefiboset! Si el a raspuns: Iata robul tau!

9:7 David i-a zis: Nu te teme, caci vreau sa-ti fac bine din pricina tatalui tau Ionatan. Iti voi da inapoi toate pamanturile tatalui tau Saul, si vei manca intotdeauna la masa mea.

9:8 El s-a inchinat, si a zis: Cine este robul tau, ca sa te uiti la un caine mort ca mine?

9:9 Imparatul a chemat pe Tiba, slujbasul lui Saul si i-a zis: Dau fiului stapanului tau tot ce era al lui Saul si tot ce avea toata casa lui.

9:10 Tu sa lucrezi pamanturile pentru el, tu, fiii tai si robii tai, si sa strangi roadele, ca fiul stapanului tau sa aiba paine de mancare; si Mefiboset, fiul stapanului tau, va manca intotdeauna la masa mea. Si Tiba avea cincisprezece fii si douazeci de robi.

9:11 El a zis imparatului: Robul tau va face tot ce porunceste imparatul, domnul meu, robului sau. Si Mefiboset a mancat la masa lui David, ca unul din fiii imparatului.

9:12 Mefiboset avea un fiu mic, numit Mica, si toti cei ce locuiau in casa lui Tiba erau robii lui Mefiboset.

9:13 Mefiboset locuia la Ierusalim, caci manca intotdeauna la masa imparatului. El era olog de amandoua picioarele.