Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9]

Amos
Capitolul 1

1:1 Cuvintele lui Amos, unul din pastorii din Tecoa, vedeniile pe care le-a avut el despre Israel, pe vremea lui Ozia, imparatul lui Iuda, si pe vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, imparatul lui Israel, cu doi ani inaintea cutremurului de pamant.

1:2 El a zis: Domnul racneste din Sion, glasul Lui rasuna din Ierusalim. Pasunile pastorilor jelesc, si varful Carmelului este uscat.

1:3 Asa vorbeste Domnul: Pentru trei nelegiuiri ale Damascului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au treierat Galaadul cu treieratoarea de fier.

1:4 De aceea voi trimite foc in casa lui Hazael, care va mistui palatele lui Ben-Hadad.

1:5 Voi sfarama zavoarele Damascului si voi nimici cu desavarsire pe locuitorii din Bicat-Aven, impreuna cu cel ce tine toiagul de carmuire in Bet-Eden; si poporul Siriei va fi dus rob la Chir, zice Domnul.

1:6 Asa vorbeste Domnul: Pentru trei nelegiuiri ale Gazei, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au luat pe toti oamenii prinsi de razboi si i-au dat Edomului:

1:7 de aceea voi trimite foc in zidurile Gazei, si-i va mistui palatele.

1:8 Voi nimici cu desavarsire pe locuitorii din Asdod si pe cel ce tine toiagul imparatesc in Ascalon; Imi voi intoarce mana impotriva Ecronului, si ce va mai ramane din filisteni va pieri, zice Domnul Dumnezeu.

1:9 Asa vorbeste Domnul: Pentru trei nelegiuiri ale Tirului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au luat pe toti oamenii prinsi de razboi si i-au dat Edomului, si nu s-au gandit la legamantul fratesc.

1:10 De aceea voi trimite foc in zidurile Tirului, si-i va mistui palatele.

1:11 Asa vorbeste Domnul: Pentru trei nelegiuiri ale Edomului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca a urmarit pe fratii sai cu sabia, inabusindu-si mila, a dat drumul maniei si isi tinea intruna urgia.

1:12 De aceea voi trimite foc peste Teman, si va mistui palatele Botrei.

1:13 Asa vorbeste Domnul: Pentru trei nelegiuiri ale copiilor lui Amon, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au spintecat pantecele femeilor insarcinate ale Galaadului, ca sa-si mareasca tinutul:

1:14 de aceea voi aprinde focul in zidurile Rabei, si-i va mistui palatele, in mijlocul strigatelor de razboi, in ziua luptei, si in mijlocul vijeliei, in ziua furtunii.

1:15 Si imparatul lor va merge in robie, el si capeteniile lui impreuna cu el, zice Domnul.