Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9]

Amos
Capitolul 8

8:1 Domnul Dumnezeu mi-a trimis urmatoarea vedenie: Iata, era un cos cu poame coapte.

8:2 El a zis: Ce vezi, Amos? Eu am raspuns: Un cos cu poame coapte. Si Domnul mi-a zis: A venit sfarsitul poporului Meu, Israel; nu-l mai pot ierta!

8:3 In ziua aceea, cantecele Templului se vor preface in gemete, zice Domnul Dumnezeu, pretutindeni vor arunca in tacere o multime de trupuri moarte.

8:4 Ascultati lucrul acesta, voi care mancati pe cel lipsit si prapaditi pe cei nenorociti din tara!

8:5 Voi care ziceti: Cand va trece luna noua, ca sa vindem graul, si Sabatul, ca sa deschidem granarele, sa micsoram efa si sa marim siclul, si sa strambam cumpana, ca sa inselam?

8:6 Apoi vom cumpara pe cei nevoiasi pe argint si pe sarac, pe o pereche de incaltaminte, si vom vinde codina in loc de grau.

8:7 Domnul a jurat pe slava lui Iacov: Niciodata nu voi uita niciuna din faptele lor!

8:8 Nu se va cutremura tara din pricina acestor miselii si nu se vor jeli toti locuitorii ei? Nu se va umfla toata tara ca raul, ridicandu-se si coborandu-se iarasi ca raul Egiptului?

8:9 In ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi face sa asfinteasca soarele la amiaza si voi intuneca pamantul ziua in amiaza mare.

8:10 Va voi preface sarbatorile in jale si toate cantarile in bociri pentru morti, voi acoperi toate coapsele cu saci si voi face toate capetele plesuve; voi arunca tara intr-o jale ca pentru un singur fiu, si sfarsitul ei va fi ca o zi amara.

8:11 Iata, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, cand voi trimite foamete in tara, nu foamete de paine, nici sete de apa, ci foame si sete dupa auzirea cuvintelor Domnului.

8:12 Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazanoapte la rasarit, vor umbla istoviti incoace si incolo, ca sa caute cuvantul Domnului, si tot nu-l vor gasi.

8:13 In ziua aceea se vor topi de sete fetele frumoase si flacaii.

8:14 Ei, care jura acum pe pacatul Samariei si zic: Pe Dumnezeul tau cel Viu, Dane! si: Pe drumul Beer-Sebei!, vor cadea, si nu se vor mai scula.