Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22]

Apocalipsa
Capitolul 16

16:1 Si am auzit un glas tare care venea din Templu si care zicea celor sapte ingeri: Duceti-va si varsati pe pamant cele sapte potire ale maniei lui Dumnezeu!

16:2 Cel dintai s-a dus si a varsat potirul lui pe pamant. Si o rana rea si dureroasa a lovit pe oamenii care aveau semnul fiarei si care se inchinau icoanei ei.

16:3 Al doilea a varsat potirul lui in mare. Si marea s-a facut sange, ca sangele unui om mort. Si a murit orice faptura vie, chiar si tot ce era in mare.

16:4 Al treilea a varsat potirul lui in rauri si in izvoarele apelor. Si apele s-au facut sange.

16:5 Si am auzit pe ingerul apelor zicand: Drept esti Tu, Doamne, care esti si care erai! Tu esti sfant, pentru ca ai judecat in felul acesta.

16:6 Fiindca acestia au varsat sangele sfintilor si al prorocilor, le-ai dat si Tu sa bea sange. Si sunt vrednici.

16:7 Si am auzit altarul zicand: Da, Doamne Dumnezeule atotputernice, adevarate si drepte sunt judecatile Tale!

16:8 Al patrulea a varsat potirul lui peste soare. Si soarelui i s-a dat sa dogoreasca pe oameni cu focul lui.

16:9 Si oamenii au fost dogoriti de o arsita mare si au hulit Numele Dumnezeului care are stapanire peste aceste urgii si nu s-au pocait ca sa-I dea slava.

16:10 Al cincilea a varsat potirul lui peste scaunul de domnie al fiarei. Si imparatia fiarei a fost acoperita de intuneric. Oamenii isi muscau limbile de durere.

16:11 Si au hulit pe Dumnezeul cerului, din pricina durerilor lor si din pricina ranilor lor rele, si nu s-au pocait de faptele lor.

16:12 Al saselea a varsat potirul lui peste raul cel mare, Eufrat. Si apa lui a secat, ca sa fie pregatita calea imparatilor care au sa vina din rasarit.

16:13 Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei, si din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste.

16:14 Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la imparatii pamantului intreg, ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. -

16:15 Iata, Eu vin ca un hot. Ferice de cel ce vegheaza si isi pazeste hainele, ca sa nu umble gol si sa i se vada rusinea! -

16:16 Duhurile cele rele i-au strans in locul care pe evreieste se cheama Armaghedon.

16:17 Al saptelea a varsat potirul lui in vazduh. Si din Templu, din scaunul de domnie, a iesit un glas tare, care zicea: S-a ispravit!

16:18 Si au urmat fulgere, glasuri, tunete, si s-a facut un mare cutremur de pamant, asa de tare, cum, de cand este omul pe pamant, n-a fost un cutremur asa de mare.

16:19 Cetatea cea mare a fost impartita in trei parti, si cetatile neamurilor s-au prabusit. Si Dumnezeu Si-a adus aminte de Babilonul cel mare, ca sa-i dea potirul de vin al furiei maniei Lui.

16:20 Toate ostroavele au fugit, si muntii nu s-au mai gasit.

16:21 O grindina mare, ale carei boabe cantareau aproape un talant, a cazut din cer peste oameni. Si oamenii au hulit pe Dumnezeu, din pricina urgiei grindinei, pentru ca aceasta urgie era foarte mare.