Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22]

Apocalipsa
Capitolul 8

8:1 Cand a rupt Mielul pecetea a saptea, s-a facut in cer o tacere de aproape o jumatate de ceas.

8:2 Si am vazut pe cei sapte ingeri, care stau inaintea lui Dumnezeu; si li s-au dat sapte trambite.

8:3 Apoi a venit un alt inger, care s-a oprit in fata altarului, cu o cadelnita de aur. I s-a dat tamaie multa, ca s-o aduca, impreuna cu rugaciunile tuturor sfintilor, pe altarul de aur care este inaintea scaunului de domnie.

8:4 Fumul de tamaie s-a ridicat din mana ingerului inaintea lui Dumnezeu, impreuna cu rugaciunile sfintilor.

8:5 Apoi ingerul a luat cadelnita, a umplut-o din focul de pe altar si l-a aruncat pe pamant. Si s-au starnit tunete, glasuri, fulgere si un cutremur de pamant.

8:6 Si cei sapte ingeri care aveau cele sapte trambite s-au pregatit sa sune din ele.

8:7 Ingerul dintai a sunat din trambita. Si a venit grindina si foc amestecat cu sange, care au fost aruncate pe pamant: si a treia parte a pamantului a fost ars, si a treia parte din copaci au fost arsi, si toata iarba verde a fost arsa.

8:8 Al doilea inger a sunat din trambita. Si ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare: si a treia parte din mare s-a facut sange,

8:9 si a treia parte din fapturile care erau in mare si aveau viata au murit, si a treia parte din corabii au pierit.

8:10 Al treilea inger a sunat din trambita. Si a cazut din cer o stea mare, care ardea ca o faclie; a cazut peste a treia parte din rauri si peste izvoarele apelor.

8:11 Steaua se chema Pelin; si a treia parte din ape s-au prefacut in pelin. Si multi oameni au murit din pricina apelor, pentru ca fusesera facute amare.

8:12 Al patrulea inger a sunat din trambita. Si a fost lovita a treia parte din soare, si a treia parte din luna, si a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele sa fie intunecata, ziua sa-si piarda a treia parte din lumina ei, si noaptea de asemenea.

8:13 M-am uitat si am auzit un vultur care zbura prin mijlocul cerului si zicea cu glas tare: Vai, vai, vai de locuitorii pamantului din pricina celorlalte sunete de trambita ale celor trei ingeri care au sa mai sune.