Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8]

Cantarea Cantarilor
Capitolul 4

4:1 Ce frumoasa esti, iubito, ce frumoasa esti! Ochii tai sunt ochi de porumbita, sub marama ta. Parul tau este ca o turma de capre poposita pe coama muntelui Galaad.

4:2 Dintii tai sunt ca o turma de oi tunse care ies din scaldatoare, toate cu gemeni, si niciuna din ele nu este stearpa.

4:3 Buzele tale sunt ca un fir de carmaz, si gura ta este draguta; obrazul tau este ca o jumatate de rodie, sub marama ta.

4:4 Gatul tau este ca turnul lui David, zidit ca sa fie o casa de arme; o mie de scuturi atarna de el, toate scuturi de viteji.

4:5 Amandoua tatele tale sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei caprioare care pasc intre crini.

4:6 Pana se racoreste ziua si pana fug umbrele, voi veni la tine, munte de mir, si la tine, deal de tamaie.

4:7 Esti frumoasa de tot, iubito, si n-ai niciun cusur.

4:8 Vino cu mine din Liban, mireaso, vino cu mine din Liban! Priveste din varful muntelui Amana, din varful muntelui Senir si Hermon, din vizuinile leilor, din muntii pardosilor!

4:9 Mi-ai rapit inima, soro, mireaso, mi-ai rapit inima numai cu o privire, numai cu unul din lantisoarele de la gatul tau!

4:10 Ce lipici in dezmierdarile tale, soro, mireaso! Dezmierdarile tale pretuiesc mai mult decat vinul, si miresmele tale sunt mai placute decat toate miroznele!

4:11 Miere picura din buzele tale, mireaso, miere si lapte se afla sub limba ta, si mirosul hainelor tale este ca mirosul Libanului.

4:12 Esti o gradina inchisa, soro, mireaso, un izvor inchis, o fantana pecetluita.

4:13 Odraslele tale sunt o gradina de rodii, cu cele mai alese roade, malini negri si nard;

4:14 nard si sofran, trestie mirositoare si scortisoara, cu tot felul de tufari de tamaie, smirna si aloe, cu cele mai alese miresme.

4:15 O fantana din gradini, un izvor de ape vii ce curge din Liban.

4:16 Scoala-te, crivatule! Vino, vantule de miazazi! Suflati peste gradina mea, ca sa picure mirosurile din ea! - Sa intre iubitul meu in gradina lui si sa manance din roadele ei alese! -