Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8]

Cantarea Cantarilor
Capitolul 7

7:1 Ce frumoase iti sunt picioarele in incaltamintea ta, fata de domn! Marginile rotunde ale coapsei tale sunt ca niste lantisoare de pus la gat, lucrate de mainile unui mester iscusit.

7:2 Pantecele tau este un pahar rotund de unde nu lipseste vinul mirositor; trupul tau este un snop de grau incins cu crini.

7:3 Amandoua tatele tale sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei caprioare.

7:4 Gatul tau este ca un turn de fildes; ochii tai sunt ca iazurile Hesbonului de langa poarta Bat-Rabim; nasul tau este ca turnul Libanului care priveste spre Damasc.

7:5 Capul tau este cum e Carmelul, si parul capului tau este ca purpura imparateasca: pana si un imparat ar fi inlantuit de pletele tale!...

7:6 Ce frumoasa si ce placuta esti, tu, iubito, in mijlocul desfatarilor!

7:7 Statura ta este ca finicul, si tatele tale ca niste struguri.

7:8 Imi zic: Ma voi sui in finic si-i voi apuca cracile! Atunci tatele tale vor fi ca strugurii din vie, mirosul suflarii tale ca al merelor.

7:9 Si gura ta toarna un vin ales care curge lin ca raspuns la dezmierdarile mele si aluneca pe buzele noastre cand adormim!

7:10 Eu sunt a iubitului meu, si el doreste de mine.

7:11 Vino, iubitule, haidem sa iesim pe camp, sa ramanem noaptea in sate!

7:12 Dis-de-dimineata ne vom duce la vii sa vedem daca a inmugurit via, daca s-a deschis floarea si daca au inflorit rodiile. Acolo iti voi da dragostea mea.

7:13 Mandragorele isi raspandesc mirosul, si deasupra usii avem tot felul de roade bune, noi si vechi, pe care, pentru tine, iubitule, le-am pastrat.