Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]

Daniel
Capitolul 10

10:1 In anul al treilea al lui Cirus, imparatul Persiei, s-a descoperit un cuvant lui Daniel, numit Beltsatar. Cuvantul acesta, care este adevarat, vesteste o mare nenorocire. El a fost cu luare aminte la cuvantul acesta si a priceput vedenia.

10:2 In vremea aceea, eu, Daniel, trei saptamani am fost in jale.

10:3 N-am mancat deloc bucate alese, nu mi-a intrat in gura nici carne, nici vin si nici nu m-am uns deloc, pana s-au implinit cele trei saptamani.

10:4 In a douazeci si patra zi a lunii intai, eram pe malul raului celui mare, care este Hidechel (Tigru).

10:5 Am ridicat ochii, m-am uitat si iata ca acolo statea un om imbracat in haine de in si incins la mijloc cu un brau de aur din Ufaz.

10:6 Trupul lui era ca o piatra de crisolit, fata ii stralucea ca fulgerul si ochii ii erau niste flacari ca de foc; dar bratele si picioarele semanau cu niste arama lustruita, si glasul lui tuna ca vuietul unei mari multimi.

10:7 Eu, Daniel, am vazut singur vedenia; dar oamenii care erau cu mine n-au vazut-o; totusi au fost apucati de o mare spaima si au luat-o la fuga ca sa se ascunda!

10:8 Eu am ramas singur si am vazut aceasta mare vedenie. Puterile m-au lasat, culoarea mi s-a schimbat, fata mi s-a slutit si am pierdut orice vlaga.

10:9 Am auzit glasul cuvintelor lui; si pe cand auzeam glasul cuvintelor lui, am cazut lesinat cu fata la pamant.

10:10 Si iata ca o mana m-a atins si m-a asezat tremurand pe genunchii si mainile mele.

10:11 Apoi mi-a zis: Daniele, om preaiubit si scump, fii cu luare aminte la cuvintele pe care ti le voi spune acum si stai in picioare in locul unde esti; caci acum sunt trimis la tine! Dupa ce mi-a vorbit astfel, am stat in picioare tremurand.

10:12 El mi-a zis: Daniele, nu te teme de nimic! Caci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintai zi cand ti-ai pus inima ca sa intelegi si sa te smeresti inaintea Dumnezeului tau, si tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum!

10:13 Dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva douazeci si una de zile; insa iata ca Mihail, una din capeteniile cele mai de seama, mi-a venit in ajutor si am iesit biruitor acolo, langa imparatii Persiei.

10:14 Acum vin sa-ti fac cunoscut ce are sa se intample poporului tau in vremurile de apoi, caci vedenia este cu privire tot la acele vremuri indepartate.

10:15 Pe cand imi spunea el aceste lucruri, eu mi-am plecat ochii in pamant si am tacut.

10:16 Si iata ca cineva care avea infatisarea copiilor oamenilor s-a atins de buzele mele. Eu am deschis gura, am vorbit si am zis celui ce statea inaintea mea: Domnul meu, vedenia aceasta m-a umplut de groaza si am pierdut orice putere!

10:17 Cum ar putea robul domnului meu sa vorbeasca domnului meu? Acum puterile m-au parasit si nu mai am nici suflare!

10:18 Atunci cel ce avea infatisarea unui om m-a atins din nou si m-a intarit.

10:19 Apoi mi-a zis: Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace tie! Fii tare si cu inima! Si pe cand imi vorbea el, am prins iar puteri si am zis: Vorbeste, domnul meu, caci m-ai intarit.

10:20 El mi-a zis: Stii pentru ce am venit la tine? Acum ma intorc sa ma lupt impotriva capeteniei Persiei; si cand voi pleca, iata ca va veni capetenia Greciei!

10:21 Dar vreau sa-ti fac cunoscut ce este scris in cartea adevarului. Nimeni nu ma ajuta impotriva acestora, afara de voievodul vostru Mihail.