Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]

Daniel
Capitolul 12

12:1 In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in carte.

12:2 Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica.

12:3 Cei intelepti vor straluci ca stralucirea cerului, si cei ce vor invata pe multi sa umble in neprihanire vor straluci ca stelele, in veac si in veci de veci.

12:4 Tu insa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte si pecetluieste cartea pana la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste.

12:5 Si eu, Daniel, m-am uitat si iata ca alti doi oameni stateau in picioare, unul dincoace de rau, si altul dincolo de malul raului.

12:6 Unul din ei a zis omului aceluia imbracat in haine de in, care statea deasupra apelor raului: Cat va mai fi pana la sfarsitul acestor minuni?

12:7 Si am auzit pe omul acela imbracat in haine de in, care statea deasupra apelor raului; el si-a ridicat spre ceruri mana dreapta si mana stanga si a jurat pe Cel ce traieste vesnic ca va mai fi o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme si ca toate aceste lucruri se vor sfarsi cand puterea poporului sfant va fi zdrobita de tot.

12:8 Eu am auzit, dar n-am inteles; si am zis: Domnul meu, care va fi sfarsitul acestor lucruri?

12:9 El a raspuns: Du-te, Daniele! Caci cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite pana la vremea sfarsitului.

12:10 Multi vor fi curatati, albiti si lamuriti; cei rai vor face raul si niciunul din cei rai nu va intelege, dar cei priceputi vor intelege.

12:11 De la vremea cand va inceta jertfa necurmata si de cand se va aseza uraciunea pustiitorului, vor mai fi o mie doua sute nouazeci de zile.

12:12 Ferice de cine va astepta si va ajunge pana la o mie trei sute treizeci si cinci de zile!

12:13 Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor.