Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10]

Estera
Capitolul 5

5:1 A treia zi, Estera s-a imbracat cu hainele imparatesti si a venit in curtea dinauntru a casei imparatului, inaintea casei imparatului. Imparatul sedea pe scaunul lui imparatesc in casa imparateasca, in fata usii casei.

5:2 Cand a vazut imparatul pe imparateasa Estera in picioare in curte, ea a capatat trecere inaintea lui. Si imparatul a intins Esterei toiagul imparatesc pe care-l tinea in mana. Estera s-a apropiat si a atins varful toiagului.

5:3 Imparatul i-a zis: Ce ai tu, imparateasa Estero, si ce ceri? Chiar daca ai cere jumatate din imparatie, iti voi da.

5:4 Estera a raspuns: Daca imparatul gaseste cu cale, sa vina imparatul astazi cu Haman la ospatul pe care i l-am pregatit.

5:5 Si imparatul a zis: Duceti-va indata si aduceti pe Haman, cum doreste Estera. Imparatul s-a dus cu Haman la ospatul pe care-l pregatise Estera.

5:6 Si pe cand beau vin, imparatul a zis Esterei: Care este cererea ta? Ea iti va fi implinita. Ce doresti? Chiar daca ai cere jumatate din imparatie, o vei capata.

5:7 Estera a raspuns: Iata ce cer si ce doresc.

5:8 Daca am capatat trecere inaintea imparatului si daca gaseste cu cale imparatul sa-mi indeplineasca cererea si sa-mi faca dorinta, sa mai vina imparatul cu Haman si la ospatul pe care li-l voi pregati, si maine voi da raspuns imparatului dupa porunca lui.

5:9 Haman a iesit in ziua aceea vesel si cu inima multumita. Dar, cand a vazut la poarta imparatului pe Mardoheu, care nu se scula, nici nu se misca inaintea lui, s-a umplut de manie impotriva lui Mardoheu.

5:10 A stiut totusi sa se stapaneasca si s-a dus acasa. Apoi a trimis sa aduca pe prietenii sai si pe nevasta sa, Zeres.

5:11 Haman le-a vorbit despre stralucirea bogatiilor lui, despre numarul fiilor sai, despre tot ce facuse imparatul ca sa-l ridice in vrednicie si despre locul pe care i-l daduse mai presus de capeteniile si slujitorii imparatului.

5:12 Si a adaugat: Eu sunt chiar singurul pe care imparateasa Estera l-a primit impreuna cu imparatul la ospatul pe care l-a facut, si sunt poftit si pe maine la ea cu imparatul.

5:13 Dar toate acestea n-au niciun pret pentru mine cata vreme voi vedea pe Mardoheu, iudeul acela, sezand la poarta imparatului.

5:14 Nevasta sa, Zeres, si toti prietenii lui i-au zis: Sa se pregateasca o spanzuratoare inalta de cincizeci de coti, si maine dimineata cere imparatului ca Mardoheu sa fie spanzurat. Apoi vei merge vesel la ospat cu imparatul. Parerea aceasta a placut lui Haman si a pus sa pregateasca spanzuratoarea.