Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10]

Estera
Capitolul 6

6:1 In noaptea aceea, imparatul n-a putut sa doarma si a poruncit sa-i aduca langa el cartea aducerilor aminte, Cronicile. Le-au citit inaintea imparatului,

6:2 si s-a gasit scris ce descoperise Mardoheu cu privire la Bigtan si Teres, cei doi fameni ai imparatului, pazitorii pragului, care voisera sa intinda mana asupra imparatului Ahasveros.

6:3 Imparatul a zis: Ce cinste si marire i s-a facut lui Mardoheu pentru aceasta? - Nu i s-a facut nimic, au raspuns cei ce slujeau imparatului.

6:4 Atunci imparatul a zis: Cine este in curte? - Haman venise in curtea de afara a casei imparatului sa ceara imparatului sa spanzure pe Mardoheu pe lemnul pe care-l pregatise pentru el. -

6:5 Slujitorii imparatului i-au raspuns: Haman este in curte. Si imparatul a zis: Sa intre.

6:6 Haman a intrat, si imparatul i-a zis: Ce trebuie facut pentru un om pe care vrea sa-l cinsteasca imparatul? Haman si-a zis in sine: Pe cine altul decat pe mine ar vrea imparatul sa-l cinsteasca?

6:7 Si Haman a raspuns imparatului: Omului pe care vrea imparatul sa-l cinsteasca

6:8 trebuie sa i se aduca haina imparateasca, aceea cu care se imbraca imparatul, si calul pe care calareste imparatul si sa i se puna cununa imparateasca pe cap.

6:9 Sa se dea haina si calul uneia din capeteniile de seama ale imparatului, apoi sa imbrace cu haina pe omul acela pe care vrea sa-l cinsteasca imparatul, sa-l plimbe calare pe cal prin locul deschis al cetatii si sa se strige inaintea lui: Asa se face omului pe care vrea imparatul sa-l cinsteasca!

6:10 Imparatul a zis lui Haman: Ia indata haina si calul, cum ai zis, si fa asa iudeului Mardoheu, care sade la poarta imparatului. Nu lasa nefacut nimic din ce ai spus.

6:11 Si Haman a luat haina si calul, a imbracat pe Mardoheu, l-a plimbat calare pe cal prin locul deschis al cetatii si a strigat inaintea lui: Asa se face omului pe care vrea imparatul sa-l cinsteasca!

6:12 Mardoheu s-a intors la poarta imparatului, si Haman s-a dus in graba acasa, mahnit si cu capul acoperit.

6:13 Haman a istorisit nevestei sale, Zeres, si tuturor prietenilor sai tot ce i se intamplase. Si inteleptii lui si nevasta sa, Zeres, i-au zis: Daca Mardoheu, inaintea caruia ai inceput sa cazi, este din neamul iudeilor, nu vei putea face nimic impotriva lui, ci vei cadea inaintea lui.

6:14 Pe cand ii vorbeau ei inca, au venit famenii imparatului si au luat indata pe Haman la ospatul pe care-l pregatise Estera.