Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10]

Estera
Capitolul 7

7:1 Imparatul si Haman s-au dus la ospat la imparateasa Estera.

7:2 In aceasta a doua zi, imparatul a zis iarasi Esterei pe cand beau vin: Care este cererea ta, imparateasa Estero? Ea iti va fi implinita. Ce doresti? Chiar daca ai cere jumatate din imparatie, o vei capata.

7:3 Imparateasa Estera a raspuns: Daca am capatat trecere inaintea ta, imparate, si daca gaseste cu cale imparatul, da-mi viata: iata cererea mea; si scapa pe poporul meu: iata dorinta mea!

7:4 Caci eu si poporul meu suntem vanduti sa fim nimiciti, injunghiati si prapaditi. Macar daca am fi vanduti sa fim robi si roabe, as tacea, dar vrajmasul n-ar putea sa inlocuiasca pierderea facuta imparatului.

7:5 Imparatul Ahasveros a luat cuvantul si a zis imparatesei Estera: Cine si unde este acela care are de gand sa faca asa?

7:6 Estera a raspuns: Apasatorul, vrajmasul este Haman, raul acesta! Haman a ramas ingrozit in fata imparatului si a imparatesei.

7:7 Si imparatul, in mania lui, s-a sculat si a parasit ospatul, si s-a dus in gradina casei imparatesti. Haman a ramas sa-si ceara viata de la imparateasa Estera, caci vedea bine ca pierderea lui era hotarata in mintea imparatului.

7:8 Cand s-a intors imparatul din gradina casei imparatesti in odaia ospatului, a vazut pe Haman ca se aruncase spre patul pe care era Estera si i-a zis: Cum, sa mai si silesti pe imparateasa, la mine, in casa imparateasca? Cum au iesit cuvintele acestea din gura imparatului, i-au si acoperit fata lui Haman.

7:9 Si Harbona, unul din fameni, a zis in fata imparatului: Iata, spanzuratoarea pregatita de Haman pentru Mardoheu, care a vorbit spre binele imparatului, este ridicata in casa lui Haman, la o inaltime de cincizeci de coti. Imparatul a zis: Haman sa fie spanzurat pe ea!

7:10 Si au spanzurat pe Haman pe spanzuratoarea pe care o pregatise el pentru Mardoheu. Si mania imparatului s-a potolit.