Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13]

Evrei
Capitolul 4

4:1 Sa luam, dar, bine seama, ca atata vreme cat ramane in picioare fagaduinta intrarii in odihna Lui, niciunul din voi sa nu se pomeneasca venit prea tarziu.

4:2 Caci si noua ni s-a adus o veste buna ca si lor; dar lor Cuvantul care le-a fost propovaduit, nu le-a ajutat la nimic, pentru ca n-a gasit credinta la cei ce l-au auzit.

4:3 Pe cand noi, fiindca am crezut, intram in odihna despre care a vorbit El cand a zis: Am jurat in mania Mea ca nu vor intra in odihna Mea! Macar ca lucrarile Lui fusesera ispravite inca de la intemeierea lumii.

4:4 Caci intr-un loc a vorbit astfel despre ziua a saptea: Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de toate lucrarile Lui.

4:5 Si aici este zis iarasi: Nu vor intra in odihna Mea!

4:6 Deci, fiindca ramane ca sa intre unii in odihna aceasta si pentru ca aceia carora li s-a vestit intai vestea buna n-au intrat in ea, din pricina neascultarii lor,

4:7 El hotaraste din nou o zi: astazi - zicand, in David, dupa atata vreme, cum s-a spus mai sus: Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile!

4:8 Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.

4:9 Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.

4:10 Fiindca cine intra in odihna Lui se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale.

4:11 Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare.

4:12 Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.

4:13 Nicio faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.

4:14 Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - sa ramanem tari in marturisirea noastra.

4:15 Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat.

4:16 Sa ne apropiem, dar, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie.