Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13]

Evrei
Capitolul 8

8:1 Punctul cel mai insemnat al celor spuse este ca avem un Mare Preot care S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, in ceruri,

8:2 ca slujitor al Locului Preasfant si al adevaratului Cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.

8:3 Orice mare preot este pus sa aduca lui Dumnezeu daruri si jertfe. De aceea era de trebuinta ca si celalalt Mare Preot sa aiba ceva de adus.

8:4 Daca ar fi pe pamant, nici n-ar mai fi preot, fiindca sunt cei ce aduc darurile dupa Lege.

8:5 Ei fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, cand avea sa faca Cortul: Ia seama, i s-a zis, sa faci totul dupa chipul care ti-a fost aratat pe munte.

8:6 Dar, acum, Hristos a capatat o slujba cu atat mai inalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.

8:7 In adevar, daca legamantul dintai ar fi fost fara cusur, n-ar mai fi fost vorba sa fie inlocuit cu un al doilea.

8:8 Caci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou;

8:9 nu ca legamantul pe care l-am facut cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana, ca sa-i scot din tara Egiptului. Pentru ca n-au ramas in legamantul Meu, si nici Mie nu Mi-a pasat de ei, zice Domnul.

8:10 Dar iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.

8:11 Si nu vor mai invata fiecare pe vecinul sau pe fratele sau, zicand: Cunoaste pe Domnul!, caci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare dintre ei.

8:12 Pentru ca le voi ierta nelegiuirile si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor.

8:13 Prin faptul ca zice: un nou legamant, a marturisit ca cel dintai este vechi; iar ce este vechi, ce a imbatranit, este aproape de pieire.