Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36][37][38][39][40]

Exodul
Capitolul 26

26:1 Cortul sa-l faci din zece covoare de in subtire rasucit si din materii vopsite in albastru, purpuriu si caramiziu; pe el sa faci heruvimi lucrati cu maiestrie.

26:2 Lungimea unui covor sa fie de douazeci si opt de coti, iar latimea unui covor sa fie de patru coti; toate covoarele sa aiba aceeasi masura.

26:3 Cinci din aceste covoare sa fie prinse impreuna, iar celelalte cinci covoare sa fie de asemenea prinse impreuna.

26:4 La marginea covorului cu care se sfarseste cea dintai impreunare de covoare, sa faci niste cheotori albastre; tot asa sa faci si la marginea covorului cu care se sfarseste a doua impreunare de covoare.

26:5 La cel dintai covor sa faci cincizeci de cheotori, iar la marginea covorului cu care se sfarseste a doua impreunare de covoare sa faci tot cincizeci de cheotori. Cheotorile acestea sa se potriveasca unele cu altele si sa vina fata in fata.

26:6 Apoi sa faci cincizeci de copci de aur, si cu copcile acestea sa prinzi covoarele unul de altul, asa incat Cortul sa alcatuiasca un intreg.

26:7 Sa mai faci niste covoare de par de capra, ca sa slujeasca de acoperis peste Cort; sa faci unsprezece covoare de acestea.

26:8 Lungimea fiecarui covor sa fie de treizeci de coti, si latimea fiecarui covor sa fie de patru coti; toate cele unsprezece covoare sa aiba aceeasi masura.

26:9 Pe cinci din aceste covoare sa le legi impreuna deosebit, si pe celelalte sase deosebit, iar pe al saselea covor sa-l indoie in fata Cortului.

26:10 Sa pui apoi cincizeci de cheotori la marginea covorului cu care se sfarseste cea dintai impreunare de covoare si cincizeci de cheotori la marginea covorului cu care se sfarseste a doua impreunare de covoare.

26:11 Sa faci cincizeci de copci de arama si sa pui copcile in cheotori. Sa impreunezi astfel acoperisul Cortului, asa incat sa alcatuiasca un intreg.

26:12 Fiindca va mai trece ceva din covoarele acoperisului Cortului, jumatate din ce trece dintr-un covor sa acopere partea dinapoi a Cortului;

26:13 iar ce mai trece din lungimea celorlalte covoare ale acoperisului Cortului sa cada cate un cot de o parte si un cot de cealalta parte, peste cele doua laturi ale Cortului, asa incat sa le acopere.

26:14 Sa mai faci apoi pentru acoperisul Cortului o invelitoare de piei de berbeci vopsite in rosu, si peste ea o invelitoare de piei de vitel de mare.

26:15 Apoi sa faci niste scanduri pentru Cort; scandurile acestea sa fie de lemn de salcam, puse in picioare.

26:16 Lungimea fiecarei scanduri sa fie de zece coti, si latimea fiecarei scanduri sa fie de un cot si jumatate.

26:17 Fiecare scandura sa aiba doua urechi unite una cu alta; asa sa faci la toate scandurile Cortului.

26:18 Sa faci douazeci de scanduri pentru Cort, inspre latura de miazazi.

26:19 Sub cele douazeci de scanduri, sa pui patruzeci de picioare de argint, cate doua picioare sub fiecare scandura pentru cele doua urechi ale ei.

26:20 Pentru a doua latura a Cortului, latura de miazanoapte, de asemenea sa faci douazeci de scanduri,

26:21 impreuna cu cele patruzeci de picioare de argint ale lor: cate doua picioare sub fiecare scandura.

26:22 Pentru fundul Cortului, inspre latura de apus, sa faci sase scanduri.

26:23 Sa mai faci doua scanduri pentru unghiurile din fundul Cortului;

26:24 sa fie cate doua la un loc, incepand de jos, si bine legate la varf cu un cerc; amandoua aceste scanduri, care sunt puse in cele doua unghiuri, sa fie la fel.

26:25 Vor fi astfel opt scanduri, cu picioarele lor de argint, adica saisprezece picioare, cate doua picioare sub fiecare scandura.

26:26 Sa faci apoi cinci drugi de lemn de salcam pentru scandurile uneia din partile Cortului,

26:27 cinci drugi pentru scandurile din a doua parte a Cortului si cinci drugi pentru scandurile din partea din fundul Cortului dinspre apus.

26:28 Drugul de la mijloc sa ajunga de la un capat pana la celalalt al scandurilor.

26:29 Sa poleiesti scandurile cu aur, si verigile in care vor intra drugii sa le faci de aur, iar drugii sa-i poleiesti tot cu aur.

26:30 Cortul sa-l faci dupa chipul care ti s-a aratat pe munte.

26:31 Sa faci apoi o perdea albastra, purpurie si caramizie si de in subtire rasucit; sa fie lucrata cu maiestrie si sa aiba pe ea heruvimi.

26:32 S-o prinzi de patru stalpi de salcam poleiti cu aur; stalpii acestia sa aiba niste carlige de aur si sa stea pe patru picioare de argint.

26:33 Sa atarni perdeaua de copci, si in dosul perdelei sa vari chivotul marturiei: perdeaua sa faca despartirea intre Locul Sfant si Locul Preasfant.

26:34 Sa pui capacul ispasirii pe chivotul marturiei, in Locul Preasfant.

26:35 Masa s-o pui dincoace de perdea, si sfesnicul in fata mesei, in partea dinspre miazazi a Cortului; iar masa s-o pui inspre partea de miazanoapte.

26:36 La intrarea Cortului sa mai faci o perdea albastra, purpurie si caramizie si de in subtire rasucit; aceasta sa fie o lucrare de cusatura la gherghef.

26:37 Pentru perdeaua aceasta sa faci cinci stalpi de salcam si sa-i imbraci cu aur; stalpii acestia sa aiba carlige de aur si sa torni pentru ei cinci picioare de arama.