Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36][37][38][39][40]

Exodul
Capitolul 5

5:1 Moise si Aaron s-au dus apoi la faraon si i-au zis: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa praznuiasca in pustiu un praznic in cinstea Mea.

5:2 Faraon a raspuns: Cine este Domnul ca sa ascult de glasul Lui si sa las pe Israel sa plece? Eu nu cunosc pe Domnul si nu voi lasa pe Israel sa plece.

5:3 Ei au zis: Ni S-a aratat Dumnezeul evreilor. Da-ne voie sa facem un drum de trei zile in pustiu ca sa aducem jertfe Domnului, pentru ca sa nu ne bata cu ciuma sau cu sabie.

5:4 Si imparatul Egiptului le-a zis: Moise si Aaron, pentru ce abateti poporul de la lucrul lui? Plecati la lucrarile voastre.

5:5 Faraon a zis: Iata ca poporul acesta s-a inmultit acum in tara, si voi mai voiti sa-l faceti sa-si inceteze lucrarile?

5:6 Si chiar in ziua aceea, faraon a dat urmatoarea porunca ispravniceilor norodului si logofetilor:

5:7 Sa nu mai dati poporului paie, ca mai inainte, pentru facerea caramizilor; ci sa se duca singuri sa stranga paie.

5:8 Totusi sa le cereti acelasi numar de caramizi, pe care le faceau mai inainte; sa nu le scadeti nimic din ele, caci sunt niste lenesi; de aceea striga mereu: Haidem sa aducem jertfe Dumnezeului nostru.

5:9 Sa se dea mult de lucru oamenilor acestora, ca sa aiba de lucru si sa nu mai umble dupa naluci.

5:10 Ispravniceii poporului si logofetii au venit si au spus poporului: Asa vorbeste faraon: Nu va mai dau paie;

5:11 duceti-va singuri de va luati paie de unde veti gasi; dar nu vi se scade nimic din lucrul vostru.

5:12 Poporul s-a raspandit in toata tara Egiptului ca sa stranga miriste in loc de paie.

5:13 Ispravniceii ii sileau, zicand: Ispraviti-va lucrul, zi de zi, ca si atunci cand erau paie!

5:14 Au batut chiar pe logofetii copiilor lui Israel, pusi peste ei de ispravniceii lui faraon. Pentru ce, li se zicea, n-ati ispravit ieri si azi, ca mai inainte, numarul de caramizi care va fusese hotarat?

5:15 Logofetii copiilor lui Israel s-au dus sa se planga la faraon si i-au zis: Pentru ce te porti asa cu robii tai?

5:16 Robilor tai nu li se mai dau paie ca mai inainte, si totusi ni se spune: Faceti caramizi! Ba inca, robii tai sunt si batuti, ca si cand poporul tau ar fi vinovat.

5:17 Faraon a raspuns: Sunteti niste lenesi si niste trantori! De aceea ziceti: Haidem sa aducem jertfe Domnului!

5:18 Acum, duceti-va indata de lucrati; nu vi se vor da paie, si veti face acelasi numar de caramizi.

5:19 Logofetii copiilor lui Israel au vazut in ce stare nenorocita erau, cand li se zicea: Nu vi se scade nimic din numarul de caramizi; ci in fiecare zi sa faceti lucrul cuvenit unei zile.

5:20 Cand au iesit de la faraon, au intalnit pe Moise si pe Aaron, care ii asteptau.

5:21 Si le-au zis: Sa va vada Domnul si sa judece! Voi ne-ati facut urati lui faraon si slujitorilor lui; ba inca le-ati dat sabia in mana ca sa ne omoare.

5:22 Moise s-a intors la Domnul si a zis: Doamne, pentru ce ai facut un astfel de rau poporului acestuia? Pentru ce m-ai trimis?

5:23 De cand m-am dus la faraon ca sa-i vorbesc in Numele Tau, el face si mai rau poporului acestuia; si n-ai izbavit pe poporul Tau.