Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36][37][38][39][40]

Exodul
Capitolul 7

7:1 Domnul a zis lui Moise: Iata ca te fac Dumnezeu pentru faraon; si fratele tau, Aaron, va fi prorocul tau.

7:2 Tu vei spune tot ce-ti voi porunci Eu, iar fratele tau, Aaron, va vorbi lui faraon, ca sa lase pe copiii lui Israel sa plece din tara lui.

7:3 Eu voi impietri inima lui faraon, si Imi voi inmulti semnele si minunile in tara Egiptului.

7:4 Totusi, faraon n-are sa v-asculte. Apoi Imi voi intinde mana asupra Egiptului si voi scoate din tara Egiptului ostile Mele, pe poporul Meu, pe copiii lui Israel, prin mari judecati.

7:5 Egiptenii vor cunoaste ca Eu sunt Domnul, cand Imi voi intinde mana asupra Egiptului si cand voi scoate din mijlocul lor pe copiii lui Israel.

7:6 Moise si Aaron au facut ce le poruncise Domnul: asa au facut.

7:7 Moise era in varsta de optzeci de ani, iar Aaron de optzeci si trei de ani, cand au vorbit lui faraon.

7:8 Domnul a zis lui Moise si lui Aaron:

7:9 Daca va va vorbi faraon si va va zice: Faceti o minune!, sa zici lui Aaron: Ia-ti toiagul si arunca-l inaintea lui faraon. Si toiagul se va preface intr-un sarpe.

7:10 Moise si Aaron s-au dus la faraon si au facut cum poruncise Domnul. Aaron si-a aruncat toiagul inaintea lui faraon si inaintea slujitorilor lui; si toiagul s-a prefacut intr-un sarpe.

7:11 Dar faraon a chemat pe niste intelepti si pe niste vrajitori, si vrajitorii Egiptului au facut si ei la fel prin vrajitoriile lor.

7:12 Toti si-au aruncat toiegele, si s-au prefacut in serpi. Dar toiagul lui Aaron a inghitit toiegele lor.

7:13 Inima lui faraon s-a impietrit si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul.

7:14 Domnul a zis lui Moise: Faraon are inima impietrita: nu vrea sa lase poporul sa plece.

7:15 Du-te la faraon dis-de-dimineata, cand are sa iasa sa se duca la apa, si sa te infatisezi inaintea lui pe malul raului. Sa-ti iei in mana toiagul care a fost prefacut in sarpe,

7:16 si sa zici lui faraon: Domnul Dumnezeul evreilor m-a trimis la tine sa-ti spun: Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca in pustiu. Dar iata ca pana acum n-ai ascultat.

7:17 Acum, asa vorbeste Domnul: Iata cum vei cunoaste ca Eu sunt Domnul. Am sa lovesc apele raului cu toiagul din mana mea; si ele se vor preface in sange.

7:18 Pestii din rau vor pieri, raul se va imputi, asa ca le va fi greata egiptenilor sa bea din apa raului.

7:19 Domnul a zis lui Moise: Spune lui Aaron: Ia-ti toiagul si intinde-ti mana peste apele egiptenilor, peste raurile lor, peste paraiele lor, peste iazurile lor si peste toate baltile lor. Ele se vor preface in sange; si va fi sange in toata tara Egiptului, atat in vasele de lemn, cat si in vasele de piatra.

7:20 Moise si Aaron au facut cum le poruncise Domnul. Aaron a ridicat toiagul si a lovit apele raului, sub ochii lui faraon si sub ochii slujitorilor lui; si toate apele raului s-au prefacut in sange.

7:21 Pestii din rau au pierit, raul s-a imputit, asa ca egiptenii nu mai puteau sa bea apa raului, si a fost sange in toata tara Egiptului.

7:22 Dar vrajitorii Egiptului au facut si ei la fel prin vrajitoriile lor. Inima lui faraon s-a impietrit si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul.

7:23 Faraon s-a intors de la rau si s-a dus acasa; dar nu si-a pus la inima aceste lucruri.

7:24 Toti egiptenii au sapat in imprejurimile raului ca sa gaseasca apa de baut; caci nu puteau sa bea din apa raului.

7:25 Au trecut sapte zile, dupa ce a lovit Domnul, raul.