Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36][37][38][39][40]

Exodul
Capitolul 9

9:1 Domnul a zis lui Moise: Du-te la faraon si spune-i: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul evreilor: Lasa pe poporul Meu sa plece, ca sa-Mi slujeasca.

9:2 Daca nu vrei sa-l lasi sa plece si daca-l mai opresti,

9:3 iata, mana Domnului va fi peste turmele tale de pe camp; peste cai, peste magari, peste camile, peste boi si peste oi; si anume va fi o ciuma foarte mare.

9:4 Dar Domnul va face deosebire intre turmele lui Israel si turmele egiptenilor, asa ca nu va pieri nimic din tot ce este al copiilor lui Israel.

9:5 Domnul a hotarat vremea si a zis: Maine, va face Domnul lucrul acesta in tara.

9:6 Si Domnul a facut asa, chiar de a doua zi. Toate turmele egiptenilor au pierit, dar n-a pierit nicio vita din turmele copiilor lui Israel.

9:7 Faraon a trimis sa vada ce se intamplase: si iata ca nicio vita din turmele lui Israel nu pierise. Dar inima lui faraon s-a impietrit si n-a lasat pe popor sa plece.

9:8 Domnul a zis lui Moise si lui Aaron: Umpleti-va mainile cu cenusa din cuptor, si Moise s-o arunce spre cer, sub ochii lui faraon.

9:9 Ea se va preface intr-o tarana care va acoperi toata tara Egiptului; si va da nastere, in toata tara Egiptului, pe oameni si pe dobitoace, la niste bube pricinuite de niste basici fierbinti.

9:10 Ei au luat cenusa din cuptor si s-au infatisat inaintea lui faraon; Moise a aruncat-o spre cer, si ea a dat nastere, pe oameni si pe dobitoace, la niste bube pricinuite de niste basici fierbinti.

9:11 Vrajitorii nu s-au putut arata inaintea lui Moise, din pricina bubelor; caci bubele erau pe vrajitori, ca si pe toti egiptenii.

9:12 Domnul a impietrit inima lui faraon, si faraon n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul lui Moise.

9:13 Domnul a zis lui Moise: Scoala-te dis-de-dimineata, du-te inaintea lui faraon si spune-i: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul evreilor: Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca.

9:14 Fiindca, de data aceasta, am sa trimit toate urgiile Mele impotriva inimii tale, impotriva slujitorilor tai si impotriva poporului tau ca sa stii ca nimeni nu este ca Mine pe tot pamantul.

9:15 Daca Mi-as fi intins mana si te-as fi lovit cu ciuma, pe tine si pe poporul tau, ai fi pierit de pe pamant.

9:16 Dar te-am lasat sa ramai in picioare ca sa vezi puterea Mea, si Numele Meu sa fie vestit in tot pamantul.

9:17 Daca te mai ridici impotriva poporului Meu si daca nu-l lasi sa plece,

9:18 iata, maine, la ceasul acesta, voi face sa bata o piatra asa de mare, cum n-a mai fost in Egipt, din ziua intemeierii lui si pana azi.

9:19 Pune-ti, dar, la adapost turmele si tot ce ai pe camp. Piatra are sa bata pe toti oamenii si toate vitele de pe camp, care nu vor fi intrat in case; si vor pieri.

9:20 Aceia dintre slujitorii lui faraon, care s-au temut de cuvantul Domnului, si-au adunat in case robii si turmele.

9:21 Dar cei ce nu si-au pus la inima cuvantul Domnului si-au lasat robii si turmele pe camp.

9:22 Domnul a zis lui Moise: Intinde-ti mana spre cer; si are sa bata piatra in toata tara Egiptului pe oameni, pe vite si pe toata iarba de pe camp in tara Egiptului!

9:23 Moise si-a intins toiagul spre cer; si Domnul a trimis tunete si piatra, de cadea foc pe pamant. Domnul a facut sa bata piatra peste tara Egiptului.

9:24 A batut piatra, si focul se amesteca cu piatra; piatra era asa de mare incat nu mai batuse piatra ca aceea in toata tara Egiptului de cand este el locuit de oameni.

9:25 Piatra a nimicit, in toata tara Egiptului, tot ce era pe camp, de la oameni pana la dobitoace; piatra a nimicit si toata iarba de pe camp, si a frant toti copacii de pe camp.

9:26 Numai in tinutul Gosen, unde erau copiii lui Israel, n-a batut piatra.

9:27 Faraon a trimis sa cheme pe Moise si pe Aaron si le-a zis: De data aceasta, am pacatuit; Domnul are dreptate, iar eu si poporul meu suntem vinovati.

9:28 Rugati-va Domnului ca sa nu mai fie tunete si piatra; si va voi lasa sa plecati si nu veti mai fi opriti.

9:29 Moise i-a zis: Cand voi iesi din cetate, voi ridica mainile spre Domnul, tunetele vor inceta si nu va mai bate piatra, ca sa stii ca al Domnului este pamantul!

9:30 Dar stiu ca tu si slujitorii tai tot nu va veti teme de Domnul Dumnezeu.

9:31 Inul si orzul se prapadisera, pentru ca orzul tocmai daduse in spic, iar inul era in floare;

9:32 graul si ovazul nu se stricasera, pentru ca erau tarzii.

9:33 Moise a plecat de la faraon si a iesit afara din cetate; si-a ridicat mainile spre Domnul, tunetele si piatra au incetat si n-a mai cazut ploaia pe pamant.

9:34 Faraon, vazand ca ploaia, piatra si tunetele incetasera, n-a contenit sa pacatuiasca si si-a impietrit inima, el si slujitorii lui.

9:35 Lui faraon i s-a impietrit inima si n-a lasat pe copiii lui Israel sa plece, dupa cum spusese Domnul prin Moise.