Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36][37][38][39][40][41][42][43][44][45][46][47][48]

Ezechiel
Capitolul 5

5:1 Si tu, fiul omului, ia o sabie ascutita, ia-o ca brici de ras, si trece-o peste cap si barba. Ia apoi o cumpana de cantarit si imparte parul.

5:2 O treime din el arde-o in foc in mijlocul cetatii, cand se vor implini zilele impresurarii; o treime ia-o si taie-o cu sabia de jur imprejurul cetatii; iar o treime risipeste-o in vant, caci voi trage sabia dupa ei.

5:3 Totusi ia vreo cativa peri din ei si strange-i in poalele hainei tale.

5:4 Din acestia sa mai iei iarasi vreo cativa, sa-i arunci in foc si sa-i arzi in foc. Din ei va iesi un foc impotriva intregii case a lui Israel.

5:5 Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Acesta este Ierusalimul! Eu il pusesem in mijlocul neamurilor, si de jur imprejurul lui sunt tari.

5:6 Dar el s-a razvratit impotriva legilor si poruncilor Mele si s-a facut mai vinovat decat neamurile si tarile dimprejur; caci a nesocotit legile Mele, n-a urmat poruncile Mele.

5:7 De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Pentru ca ati fost mai indaratnici decat neamurile care va inconjoara; pentru ca n-ati urmat poruncile Mele si n-ati implinit legile Mele, si n-ati lucrat nici macar dupa legile neamurilor care va inconjoara -

5:8 din pricina aceasta, asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, am necaz pe tine si voi aduce la indeplinire in mijlocul tau judecatile Mele, sub ochii neamurilor.

5:9 Din pricina tuturor uraciunilor tale, iti voi face ce n-am mai facut niciodata si nici nu voi mai face vreodata.

5:10 De aceea, parintii vor manca pe copiii lor in mijlocul tau, si copiii vor manca pe parintii lor; Imi voi implini judecatile impotriva ta si voi risipi in toate vanturile pe toti cei ce vor mai ramane din tine.

5:11 De aceea, pe viata Mea! - zice Domnul Dumnezeu. - Pentru ca Mi-ai pangarit Locasul Meu cel Sfant cu toti idolii si toate uraciunile tale, si Eu Imi voi intoarce ochii de la tine; ochiul Meu va fi fara mila si nu Ma voi indura.

5:12 O treime din locuitorii tai va muri de ciuma si va fi nimicita de foamete in mijlocul tau; o treime va cadea ucisa de sabie in jurul tau; si o treime o voi risipi in toate vanturile si voi scoate sabia dupa ei.

5:13 Imi voi potoli astfel mania, Imi voi domoli astfel urgia cu ei si Ma voi razbuna, ca sa stie ca Eu, Domnul, am vorbit in mania Mea, varsandu-Mi urgia peste ei.

5:14 Te voi preface intr-un pustiu, te voi face de ocara printre neamurile care te inconjoara, inaintea tuturor trecatorilor.

5:15 Vei ajunge de ocara si de rusine, vei fi o pilda si o groaza pentru neamurile care te inconjoara, cand voi aduce la indeplinire judecatile Mele impotriva ta, cu manie, cu urgie si cu pedepse aspre - Eu, Domnul, o spun - cand voi arunca impotriva lor sagetile nimicitoare ale foametei care dau moartea si pe care le voi trimite sa va nimiceasca.

5:16 Caci la nenorocirile voastre voi mai adauga si foametea si va voi sfarama toiagul painii.

5:17 Voi trimite impotriva voastra nu numai foametea, ci si fiarele salbatice care va vor lasa fara copii. Ciuma si varsarea de sange vor trece prin mijlocul tau: voi aduce peste tine si sabia. Eu, Domnul, vorbesc.