Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28]

Faptele Apostolilor
Capitolul 12

12:1 Cam pe aceeasi vreme, imparatul Irod a pus mainile pe unii din biserica, pentru ca sa-i chinuiasca;

12:2 si a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan.

12:3 Cand a vazut ca lucrul acesta place iudeilor, a mai pus mana si pe Petru. - Erau zilele praznicului Azimelor. -

12:4 Dupa ce l-a prins si l-a bagat in temnita, l-a pus sub paza a patru cete de cate patru ostasi, cu gand ca dupa Pasti sa-l scoata inaintea norodului.

12:5 Deci Petru era pazit in temnita, si biserica nu inceta sa inalte rugaciuni catre Dumnezeu pentru el.

12:6 In noaptea zilei cand avea de gand Irod sa-l infatiseze la judecata, Petru dormea intre doi ostasi, legat de maini cu doua lanturi; si niste pazitori pazeau temnita la usa.

12:7 Si iata, un inger al Domnului a stat langa el pe neasteptate, si o lumina a stralucit in temnita. Ingerul a desteptat pe Petru, lovindu-l in coasta, si i-a zis: Scoala-te iute! Lanturile i-au cazut jos de pe maini.

12:8 Apoi ingerul i-a zis: Incinge-te si leaga-ti incaltamintea. Si el a facut asa. Ingerul i-a mai zis: Imbraca-te in haina si vino dupa mine.

12:9 Petru a iesit afara si a mers dupa el, fara sa stie daca ce facea ingerul este adevarat. I se parea ca are o vedenie.

12:10 Dupa ce au trecut de straja intai si a doua, au ajuns la poarta de fier care da in cetate, si ea li s-a deschis singura; au iesit si au trecut intr-o ulita. Indata, ingerul a plecat de langa el.

12:11 Cand si-a venit Petru in fire, a zis: Acum vad cu adevarat ca Domnul a trimis pe ingerul Sau si m-a scapat din mana lui Irod si de la tot ce astepta poporul iudeu.

12:12 Dupa ce si-a dat bine seama de cele intamplate, s-a indreptat spre casa Mariei, mama lui Ioan, zis si Marcu, unde erau adunati multi laolalta si se rugau.

12:13 A batut la usa care dadea in pridvor; si o slujnica, numita Roda, a venit sa vada cine e.

12:14 A cunoscut glasul lui Petru; si, de bucurie, in loc sa deschida, a alergat inauntru sa dea de veste ca Petru sta inaintea portii.

12:15 Esti nebuna!, i-au zis ei. Dar ea staruia si spunea ca el este. Ei, dimpotriva, ziceau: Este ingerul lui.

12:16 Petru insa batea mereu. Au deschis si au ramas incremeniti cand l-au vazut.

12:17 Petru le-a facut semn cu mana sa taca, le-a istorisit cum il scosese Domnul din temnita si a zis: Spuneti lucrul acesta lui Iacov si fratilor. Apoi a iesit si s-a dus in alt loc.

12:18 Cand s-a facut ziua, ostasii au fost intr-o mare fierbere, ca sa stie ce s-a facut Petru.

12:19 Irod, dupa ce l-a cautat in toate partile, si nu l-a aflat, a luat la cercetare pe pazitori si a poruncit sa-i omoare. In urma s-a coborat din Iudeea la Cezareea, ca sa ramana acolo.

12:20 Irod era foarte maniat pe cei din Tir si din Sidon. Dar acestia au venit toti intr-un gand la el; si, dupa ce au castigat de partea lor pe Blast, care era mai mare peste odaia de dormit a imparatului, au cerut pace, pentru ca tara lor se hranea din tara imparatului.

12:21 Intr-o zi anumita, Irod s-a imbracat cu hainele lui imparatesti, a sezut pe scaunul lui imparatesc si le vorbea.

12:22 Norodul a strigat: Glas de Dumnezeu, nu de om!

12:23 Indata l-a lovit un inger al Domnului, pentru ca nu daduse slava lui Dumnezeu. Si a murit mancat de viermi.

12:24 Insa Cuvantul lui Dumnezeu se raspandea tot mai mult, si numarul ucenicilor se marea.

12:25 Barnaba si Saul, dupa ce si-au implinit insarcinarea, s-au intors din Ierusalim, luand cu ei pe Ioan, zis si Marcu.